400W PSU Önerilen Ekran Kartını 300W PSU İle Kullanmak

rick23

Hectopat
Daha fazla  
Benim ekran kartım minimum 400W PSU istiyor. Bendeki PSU ise 300W. 1 yıl önce kullandığım ekran kartı için bu PSU değeri bir sorun teşkil etmiyordu fakat benim merak ettiğim; mininum 400W PSU isteyen bir ekran kartını 300W'lık PSU ile kullanmamın doğuracağı zarar nedir? Yani 1 senedir bu bu ekran kartıyla bir sorun yaşamadım ve bilgisayara çok yük bindirecek bir oyun da oynamayı tercih etmiyorum. Yeni bir bilgisayar toplayana kadar bu şekilde devam etmemin bir sakıncası var mı? Yoksa kesinlikle 400W PSU almalısın mı dersiniz?

Bilgisayar bileşenlerine zarar verebilir, oyun oynarken sıkıntı yaşarsın, bilgisayarın kapanır daha kötüsü bile olabilir.
Ekran kartın 400W diyorsa 500W al riske atma. 300w ile idare eder kafasına girme bilgisayarı bozarsın elindekinden olursun bu sefer.

Sistem bileşenlerini marka ve model olarak bilmeden yorum yaparsak yeni bir PSU alın derim. Siz donanımlarınızı belirtin, ona göre konuşalım biz.

Merhabalar,

Ekran kartından ziyade diğer parçalarında elektrik tüketimi olacağı için bilgisayarınız büyük zararlar görecektir belki de hiç açılmayacaktır siz PSU'yu yükseltene kadar. Diğer bileşenler tahminimce 200W tüketebileceği için 500W veya 650W'lık bir PSU almanızda fayda olduğunu düşünüyorum.

İyi forumlar.

Win7 64-bit
Pentium(R) Dual-Core CPU e6600 @3.06 GHz (2 CPUs)
4GB RAM
AMD RADEON HD 6570
FUJITSU D3041 - A1
Yaklaşık 300 GB Hard Disk
bileşenler bunlar, sistem eski

En az 450w en fazla 550w psu almanız lazım. Bence en iyisi bütcenize göre sistem toplayın güzel.

Diğer donanımlarımla bir uyum sorunu olmaz değil mi linkteki güç kaynağının yani o konuda pek bilgim yok çünkü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…