400W PSU Önerilen Ekran Kartını 300W PSU İle Kullanmak

Sistem bileşenleri üzerlerinde yazan değerleri çekmezler. %100 yüklendiğinde bile 400W görmeyecektir. Güvenlik payı bırakılır. Siz oyun oynamadığınızdan bahsetmişsiniz. Tüketim değerleriniz 100W civarında şu an. Bundan dolayı eksikliğini hissetmemişsiniz. ama Ekran kartına yüklendikçe psu yetersiz kalacak, bilgisayar kapacaktır. Ani kapanmasının zararı HDD ye olur genelde. Diğer bileşenler çok etkilenmez. PSU kendini koruyamayıp açık kalırsa o zaman yanabilir PSU. :)

Yani oyun oynuyorum fakat genelde ekran kartı ve işlemciyi zorlamayan oyunlar oluyor ama ilerde güç kaynağı nedeniyle diğer donanımlar zarar görsün de istemem. Ayrıca elimdeki psu en az 8 yıllık ve artık bunu değişitirip sessiz bir psu kullanmak istiyorum. Benim asıl merak ettiğim linkteki güç kaynağının diğer donanımlarla uyum sorunu gibi bir durum söz konusu mudur? Ne bileyim pin girişleri felan. İşlemcim, anakartım, ekran kartım yukarıda yazmaktadır.

Bilgisayar bileşenlerine zarar verebilir, oyun oynarken sıkıntı yaşarsın, bilgisayarın kapanır daha kötüsü bile olabilir.
Ekran kartın 400W diyorsa 500W al riske atma. 300w ile idare eder kafasına girme bilgisayarı bozarsın elindekinden olursun bu sefer.
Kanka peki maksimum 400 istiyorsa 300 watt takmak nasıl olur

Benim ekran kartım minimum 400W PSU istiyor. Bendeki PSU ise 300W. 1 yıl önce kullandığım ekran kartı için bu PSU değeri bir sorun teşkil etmiyordu fakat benim merak ettiğim; mininum 400W PSU isteyen bir ekran kartını 300W'lık PSU ile kullanmamın doğuracağı zarar nedir? Yani 1 senedir bu bu ekran kartıyla bir sorun yaşamadım ve bilgisayara çok yük bindirecek bir oyun da oynamayı tercih etmiyorum. Yeni bir bilgisayar toplayana kadar bu şekilde devam etmemin bir sakıncası var mı? Yoksa kesinlikle 400W PSU almalısın mı dersiniz?

PSU yüke biner veya kompanentleri patlayabilir ama PSU dışında diğer bileşenlere zarar gelmesi çok güç. Bunun dışında ekran kartının performansını kısıtlayarak daha az güç tüketimi ve daha az performansla idare edebilirsin seçim senin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı