400W PSU önerisi

BrkOz

Kilopat
Daha fazla  
PSU hesaplama sitelerinden yapılan hesaba göre aşağı yukarı 280-300W enerji gerekiyor sistemime. Çok iyi bir sistem değil ama beni götürüyor. Bu sistemde 650W düz PSU takılı ve aylık faturaya 150 liraya kadar gider ekliyor. (Günde en az 10 saat açık). Bu sebepten dolayı 80+ ve 400W bir PSU almaya karar verdim. Fazla iyi bir PSU olmasına gerek yok ama sessiz olması önemli. 200-250 lira civarı olursa iyi olur. Bu özelliklerde bir PSU önerebilecek var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nun Watt'ı elektrik harcamasını değiştirmez, verimliliği değiştirir. Arkadaşın söylediklerine göre(çok iyi bir sistem değil) verimliliği kötü bir güç kaynağı var elinde. %50 civarı verimliliği olduğunu düşünüyorum. Bu ne demek? Sistemin 300 Watt ihtiyacı varsa güç kaynağı şebekeden 600 Watt çekmesi lazım ki verimliliği %50 olduğu için 300 Watt verebilsin. Arkadaş şu anda doğru yapıyor. Kaliteli ve 80+ sertifikalı bir güç kaynağı aldığında verimliliği %80 ve üzerinde olduğu için 300 Watt verebilmek için şebekeden yaklaşık 400 Watt elektrik çekecek. Yani 200 Watt'lık tasarruf edecek ve elektrik faturası daha az gelecek. (Arkadaş hiçbir ekipman bilgisi vermediğinden tüm bunları tahminen yazdım. Şu an elinde kaliteli ve 80+ sertifikası olan bir güç kaynağı varsa elektrik faturasında bir değişiklik olmaz.)

Merhaba, bu ara bende PSU çok araştırdım. Hatta konu açmışlığım var, linkteki ürünü tavsiye derim. GIGABYTE PB500 500W 80+ Bronze 120mm Fanlı PSU | ITOPYA
Teşekkürler, değerlendireceğim.

PSU'nun Watt'ı elektrik harcamasını değiştirmez, verimliliği değiştirir. Arkadaşın söylediklerine göre(çok iyi bir sistem değil) verimliliği kötü bir güç kaynağı var elinde. %50 civarı verimliliği olduğunu düşünüyorum. Bu ne demek? Sistemin 300 Watt ihtiyacı varsa güç kaynağı şebekeden 600 Watt çekmesi lazım ki verimliliği %50 olduğu için 300 Watt verebilsin. Arkadaş şu anda doğru yapıyor. Kaliteli ve 80+ sertifikalı bir güç kaynağı aldığında verimliliği %80 ve üzerinde olduğu için 300 Watt verebilmek için şebekeden yaklaşık 400 Watt elektrik çekecek. Yani 200 Watt'lık tasarruf edecek ve elektrik faturası daha az gelecek. (Arkadaş hiçbir ekipman bilgisi vermediğinden tüm bunları tahminen yazdım. Şu an elinde kaliteli ve 80+ sertifikası olan bir güç kaynağı varsa elektrik faturasında bir değişiklik olmaz.)

Açıklama için teşekkürler. Sistemim şu şekilde;

-İntel i5 3330
-8GB RAM 1333Mhz (4+4)
-Asus RX 560 4g Strix
-2x HDD (1TB + 500GB)
-2x SSD (32GB+64GB)
-3x RGB Fan
-1x USB 3.0 + 4x USB 2.0
-Cooler Master RP-600-PCAP 600W PSU

----------------
Edit;

Önerilen PSU ürünleri şu an satışta olmadığı için kendim araştırmaya koyuldum. Aşağıda yazdığım ürünleri kendime göre sıraladım. Kullanan varsa ya da marka bilgisi varsa yorumlarınızı bekliyorum. Hangisini almalıyım?

1- Gametech GTP-600 600W 80 Plus Bronze Power Supply PC Güç Kaynağı

2- FSP 500W 80+ Aktif PFC

3- Everest Rampage RMP-500-80P 500W Power Supply

4- Everest Rampage RMP-600-80P 600W Power Supply

5- High Power 500w 80+ Bronze Kırmızı Fan Güç Kaynağı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı