400W PSU Phenom X2 550 ve X4 işlemci için yeterli mi?

eroscan24

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkes iyi forumlar.
Şu anki sistemim;
Güç kaynagım Belson JL-400 ( galiba 300W pek anlamıyorum fotoğraf ekledim )
ASUS GT 730 2 GB 128 Bit.
AMD Athlon X2 64 4000+ (65W)
ASRock N68C-S UCC anakart.
2x2GB DDR2 RAM 4 GB RAM.

Sistemim bu şekilde. İşlemci degiştirmek istiyorum, destekledigi işlemciler listesinde Phenom X2 550 (80W) & Phenom X4 (95W) var. 80W veya 95W olanı takarsam güç kaynagından sisteme sorun olur mu? Şu an sorunsuz çalısıyor, şu anki işlemci 65W değerinde. Anakartın destekledigi 95TDP ama güç kaynagı yeterli gelir mi ondan korkuyorum. Yardımcı olur musunuz?

gc.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
12 Volt girişinden 19 Amper çekiyor yani 12x19= 228 Watt eder. Ekran kartı ve işlemci burayı kullanıyor. Muhtemelen yeter diye düşünüyorum. Yetmezse en kötü oyun sırasında bilgisayarın reset atar, kapanır buradan anlarsın yetip yetmediğini.
Benim PSU 300W galiba bütün sisteme yeterli olacak mıdır hocam bir de alacağım işlemcilerin Watt'i şuankinden yüksek biri 80W olan X2 çekirdek 95W olan X4 çekirdek.

Son düzenleme:
12 Volt girişinden 19 amper çekiyor yan 12x19= 228 Watt eder. Ekran kartı ve işlemci burayı kullanıyor. Muhtemelen yeter diye düşünüyorum. Yetmezse en kötü oyun sırasında bilgisayarın reset atar, kapanır buradan anlarsın yetip yetmediğini.
Hımm güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam ben böyle hesaplayanı ilk defa görüyorum :) biraz bilgisizim bu konularda reset atarsa boşa almış oluruz o zaman işlemciyi kararsız kaldım bu konuda
Hocam hala şüphedeyim güç kaynagı yeter mi diye X4 Phenom 95W olan için eğer yetmezse ne olur güç kaynagı patlar mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı