4060 sistemde Valorant donuyor

• Konuyu başlatan umuz44
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 42

umuz44

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Yaklaşık 1–2 senedir bu donma problemiyle uğraşıyorum fakat ne yaptıysam çözemedim. FPS’im 400–500 arasında gidip geliyor ancak buna rağmen ciddi donmalar yaşıyorum. Örneğin giriş ekranında mağazaya tıkladığım anda oyun takılıp donuyor, birkaç saniye sonra ancak düzeliyor. Oyun içinde ise özellikle ilk round başladığında item almak için B tuşuna bastığım an oyun donuyor, bağlantım kopuyor ve 10 saniye sonra geri geliyor. Bu süre zarfında silah alma süresi geçtiği için çoğu zaman hiç silah alamıyorum.

Bununla birlikte oyunda sesler geç geliyor, grafikler aniden kötüleşiyor. Mesela roundun ortasında oyunda tek oyuncu kalmışken, o ana ait sesler gecikmeli şekilde sonradan gelmeye başlıyor. Yaşadığım donma ve kopma sorunları sadece maç içinde değil, ana menüde bile oluyor.

Sistemim güçlü: RTX 4060 kullanıyorum, ekran kartı dahil tüm sürücülerim güncel. Anakart ve hard disk dışında neredeyse değişmediğim parça kalmadı. İnternet bağlantım da diğer oyunlarda sorunsuz. CS, LoL ve birçok farklı oyunu problemsiz oynayabiliyorum, bu sorunları sadece Valorant’ta yaşıyorum.

Özetle; oyunda donmalar, bağlantı kopmaları, geç gelen sesler ve menüde bile yaşanan takılmalar nedeniyle Valorant’ı sağlıklı şekilde oynayamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 6a922cf9-c51a-481d-abc3-058c0ba6f9bb.jpg
    6a922cf9-c51a-481d-abc3-058c0ba6f9bb.jpg
    126,9 KB · Görüntüleme: 14
Size destekdense sistemle alakalı olmadığını belirtmek için yazıyorum; Çok da yüksek sistemi olmayan (limitsiz 60 fps civarlarında çalışıyor oyun öyle düşünün) kız arkadaşımda da aynı sorun oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı