4060 Ti 7500F sistemde darboğaz var mı?

Loewrxx

Hectopat
Daha fazla  
Ark ascended yüksek ayar oynuyorum 1080p. Gördüğünüz gibi GPU kullanımı 94-95 de kalıyor. Bu darboğaz mı? 7500F ve 4060 Ti 16 GB.

Dosya Ekleri

• IMG_7398.jpeg
    IMG_7398.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 48
Ark ascended yüksek ayar oynuyorum 1080p. Gördüğünüz gibi GPU kullanımı 94-95 de kalıyor. Bu darboğaz mı? 7500F ve 4060 Ti 16 GB.

CPU kullanimi bu kadar azken bottleneck mumkun değil. Bottleneck olmasi için CPU kullanimi %60-70'lere dayanip GPU da o oranda %60-70 gibi az olması lazım. 4060 Ti ve 7500F gayet ideal bir ikili. Kafana takma iyi oyunlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reisler selam kolay gelsin bende PC alacağım da o yüzden sormak istiyorum oyun oynamak işin PC alacağım ancak bütçem kasa için 32 k ekran kartında NVIDIA almak istiyorum sorun yok bunda ama işlemcide AMD mi alsam daha iyi olur yoksa Intel mi bir de AMD alırsam ekstradan fan almam gerekiyor mu?

Reisler selam kolay gelsin bende PC alacağım da o yüzden sormak istiyorum oyun oynamak işin PC alacağım ancak bütçem kasa için 32 k ekran kartında NVIDIA almak istiyorum sorun yok bunda ama işlemcide AMD mi alsam daha iyi olur yoksa Intel mi bir de AMD alırsam ekstradan fan almam gerekiyor mu?

AMD al, evet kule tipi fan eklemen gerek. Ama o bütçede NVIDIA alınmaz bence 5060 gelir o bütçeye onlarda 8 GB hiç önermem.
Bu sistemi alabilirsin işlemciyi özelleştirden 7500F yaparsan iyi olur.

Ayrı konu açmalısınız, daha çok cevap alırsınız.

O bütçede ekran kartı olarak AMD daha iyi olur hocam. Ayrıca işlemci olarak şu an AMD rakipsiz diyebilirim. Spesifik bir durum olmadığı sürece Intel alınmamalı şu anda. Ayrıca AMD ısınıyor olayı da şu an tam tersine döndü artık Intel daha çok ısınıyor. Fakat bu bütçede alacağınız işlemciler nispeten yüksek işlemciler olacağı için ısınacaktır ve başka bir fan almanız gerekecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı