RTX 4060 Ti ve Ryzen 5 5600 sistemde darboğaz var mı?

Kırık Pena

Hectopat
Daha fazla  
4060 Ti Ryzen 5 5600 sisteme sahibim fakat The Last of Us oyununda darboğaz gözüküyor. Bu neden olabilir? FPS sınırlama yok.

1733487069758.png

240mm sıvı soğutmam. A520M-K v1.0 kullanıyorum

A520 anakart ile neden sıvı soğutma kullandığınızı sormayacağım. Anakartınız hız aşırtılma desteklemediği için elimden bir şey gelmez. Ancak kullandığınız Windows'u hafifleterek bir nebze yardımcı olabilirim. İşletim sisteminiz nedir?

A520 anakart ile neden sıvı soğutma kullandığınızı sormayacağım. Anakartınız hız aşırtılma desteklemediği için elimden bir şey gelmez. Ancak kullandığınız Windows'u hafifleterek bir nebze yardımcı olabilirim. İşletim sisteminiz nedir?
R3 3100 kullanırken sıcaklık 96 derece olduğu için almıştım. Windows 11 kullanıyorum.

R3 3100 kullanırken sıcaklık 96 derece olduğu için almıştım. Windows 11 kullanıyorum.

Her neyse, ilk olarak Görev Yöneticisi'ni açın ve performans sekmesindeki işlem sayısının resmini alın ve linkini attığım. PS1 dosyasını indirin ve not defteriyle açın. Daha sonra PowerShell'i yönetici çalıştırın ve açtığınız dosyanın içeriğini tamamen kopyalayın. Kopyaladıktan sonra PowerShell penceresine yapıştırın ve işlemlerin bitmesini bekleyin. Bittikten sonra bir pencere açılacak, pencerenin görüntüsünü alıp buraya atın. Eğer pencere açılmazsa kodu tekrar yapıştırın.

Son düzenleme:
Benzer sistemi ben de kullanıyorum ama işlemci r5 3600x bende. 16gb 3200mhz dual channel ram var. Anakart b550 chipset bende. Ekran kartı pci express 4.0 mış. O yüzden tam destek var. Anakart da destekliyor. İşlemci de uyumlu. Rtx4060ti 16gb ile. Gpu z de pci express 4.0 x8 görüyorum. B450 lerde 3.0. Oyunun shader yüklemesini bekledikten sonra girmek lazım. Baya uzun sürüyor. Aynı sistemde önceki kartım gtx1660 dı. Oynayıp ilerledim, rahatsız olmadım hatta bakmadım bile fps ve kullanım değerlerine.

Ben de 3060 Ti ve Ryzen 5 5600 ile PUBG'de en düşük ayarlarda darboğaz yaşıyorum. Bununla alakalı bir konu açmıştım burada bayağı bir yardımcı olan olmuş benim konuma da bir bakarsanız sevinirim.

Ben de 3060 Ti ve Ryzen 5 5600 ile PUBG'de en düşük ayarlarda darboğaz yaşıyorum. Bununla alakalı bir konu açmıştım burada bayağı bir yardımcı olan olmuş benim konuma da bir bakarsanız sevinirim.
Konularına baktım fakat bulamadım, linkini atma şansın var mı

Anakartınız a520, pci-e 3.0 destekliyor. pci-e X16 olan ekran kartlarında gözle görünür bir fark olmuyor genelde, ama 4060ti X8, 1080p ultra da %15, %1 low'da %8 düşüş olduğunu bizzat arkadaşa kurduğumuz yeni sistemde gördük, a520 olan anakartı b550'ye değiştirince oluşan fark buydu. Tek değişen anakarttı, soğutucu dahil geri kalan herşey aynıydı.

Anakartınız a520, pci-e 3.0 destekliyor. pci-e X16 olan ekran kartlarında gözle görünür bir fark olmuyor genelde, ama 4060ti X8, 1080p ultra da %15, %1 low'da %8 düşüş olduğunu bizzat arkadaşa kurduğumuz yeni sistemde gördük, a520 olan anakartı b550'ye değiştirince oluşan fark buydu. Tek değişen anakarttı, soğutucu dahil geri kalan herşey aynıydı.
Bunu ben de böyle düşünmüştüm hocam. Önceki açtığım konularda anakarttan söz ettiğimde bir fark olmayacağını söylemişlerdi. Sence anakart değişmeli miyim? Rx 570 8gb ekran kartım ile test ettiğim zaman işlemcide hiçbir sorun olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı