4060 Ti 8 GB vs 4060 Ti 16 GB

Sebebini açık ve net açıkladım, yeni ve yeni çıkacak oyunlarda VRAM farkettiriyor, kartın gücünden bahsetmiyoruz. Indiana Jones yeni oyununda RTX 4060 Ti 16 GB VRAM Path tracing + fg açarak oyunu oynayabilirken, 8gb versiyonu fg açamıyor fps drop giriyor, dlss - fg bunlarda ekran kartı kullanan teknolojiler. Yani teknolojiden mahrum kalıyorsun, gelecek oyunlarda bu şekilde çıkacak verdikleri grafiklere karşın.

Fiyat farkı uçuk değilse fazladan VRAM neden gereksiz olsun ki? Fazla belleğin sisteme ne zararı var. 4060 Ti yerine zaten ikinci el 4070 almak daha mantıklı, ben sadece VRAM'in önemini açıklıyorum.
Tamam ben de zaten 4070'in hem vram olarak 12 gb' ın yeterli olduğunu hem de performans olarak çok daha önce olduğunu belirttim. 2. el olarak alınmasına da gerek yok galax 4070 neredeyse 4060 ti 16 gb ile aynı para ufak 1-2k fark olabilir sadece. Yani VRAM önemli diyip 4060 ti önermek bana göre saçma. Üstte de dediğim gibi 4 gb daha fazla VRAM alabilmek için performansı daha düşük bir kart tercih etmemesi için konu sahibini uyarmak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı