4060 Ti için R5-5600X vs R7-5700X

kwap07

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım 4060 Ti işlemcim R5 5600. geçenlerde 310 Hz bir monitör aldım Valorant oynarken 310 FPS'i stabil olarak alamadığımı fark ettim. Bundan dolayı işlemcimi 2. el olarak satıp yeni bir işlemci almayı düşünüyorum fakat başlıktaki iki işlemci arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı. Bilgisayarı genelde Valorant ve CS için kullanıyorum.

5600 ile 5600x arasında çok bir fark yok madem satıp daha iyisine geçme niyetiniz var gidip bir tık daha koyup 5700x3d alın değsin

5600 ile 5600x arasında çok bir fark yok madem satıp daha iyisine geçme niyetiniz var gidip bir tık daha koyup 5700x3d alın değsin
youtube da fps test videolarına baktığımda ciddi bir fps farkı görünüyordu az önce 5600 için olanı izledim o da benim şu an aktif olarak aldıgım fps e göre baya fazla alıyordu acaba benim yaptıgım bir hata mı var

Ciddi bir fark olsun diyorsanız 5700X3D almanız lazım.
bütçemi aşıyor o

youtube da fps test videolarına baktığımda ciddi bir fps farkı görünüyordu az önce 5600 için olanı izledim o da benim şu an aktif olarak aldıgım fps e göre baya fazla alıyordu acaba benim yaptıgım bir hata mı var

bütçemi aşıyor o
O tarz işlemci karşılaştırma videolarında farkı anlamak için en üst kartları kullanıyorlar 4090, 6950 xt gibi haliyle darboğazdan dolayı aradaki fark belli oluyor. 4060 ti için geçerli olmaz o durum 5600 yerine 5600x e geçtiğinde istediğin şey olmayacaktır.

Ayrıca netteki videolara bakarak çok kararlaştırmayın. Sıcaklık farkı, ram, soğutma, yazılım-driver gibi bir sürü parametre olacak. 4060 ti benchmark diye aratırsınız veya o oyunun benchmarkını aratırsınız arada ciddi fark varsa o zaman değerlendirirsin.

5600X ile nasıl kıyas ettiniz, o videoyu soruyorum.

Aslında şöyle ben 5600 için kendi FPS'imi baz aldım 5600X için YouTube'daki herhangi bir videoyu. Kıyası da bu şekilde yapmıştım fakat sana attığım videoya göre benim sistem de daha yüksek FPS almalı ama neredeyse videodakinin yarısını alıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı