4060 Ti sistem Chrome'da yüksek GPU kullanıyor

SemihBV

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, 6 aydır sistemime sahibim. Son 3-4 aydır bu sorunu yaşıyorum. Chrome tarayıcısında YouTube'da gezerken ya da video izlerken küçük kare kutular çıkıyor. Sadece video kısmı bozuluyor. Çok hızlı ve sürekli yaşamadığım için bu sorunun ekran görüntüsünü ya da videosunu alamıyorum. Çok rastgele zamanlarda oluyor. NVIDIA'nın kendi forumunda da benzer şeyleri yaşamışlar(Nvidia Forum Linki). Donanım hızlandırmayı kapattığımda sorunum çözülüyor ama bu kez de işlemcim çok ısınıyor ve bazı işlem gücü gerektiren sayfalarda FPS düşüşü yaşıyorum. Ayrıca kick, Twitch ve YouTube gibi sitelerden video izlerken tam ekrana aldığım zaman ekran kartım inanılmaz yüksek kullanımlara çıkıyor. Eklerde de görebileceğiniz gibi 75-80 derecelere kadar çıkıyor. Ekran kartım boşta 36-37 derecelerde oluyor. NVIDIA ile iletişime geçtim fakat 1 haftadır doğru düzgün bir çözüm yolu bulamadım. Ekran kartı Driver'ım ile de alakalı olabilir. Daha önce DDU ile silip tekrar da yükledim. BIOS'un en güncel sürümü yüklü. Windows'u temiz kurulum yapıp da denedim fakat şu ana kadar bir çözüm bulamadım.

Dosya Ekleri

• screenshot.png
    screenshot.png
    95,8 KB · Görüntüleme: 33
Format belki mining virüsü yemiş olabilirsiniz bir program açtıiğinizda arkasına gizleniyorlar?
Böyle bir durum olsa sistem boştayken de değerler aynı olurdu diye düşünüyorum. Boşta gayet düzgün çalışıyor.

Ekran görüntüsünü sonunda alabildim. Tam olarak bu oluyor. Sayfayı aşağı yukarı yaptığımda oluyor. Bazen sadece videoyu küçük ekranda izlesem bile bu şekilde olabiliyor. Ayrıca dediğim gibi tam ekrana aldığım zaman ekran kartı kullanımı çok fazla oluyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-03 161658.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-03 161658.png
    672,4 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı