4060 Ti sistem Rust'ta DLSS ayarı gözükmüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Jakinglet

Picopat
Daha fazla  
Oyuna girdiğimde uzakların çok bulanık göründüğünü ve renklerin birbirine karıştığını fark ettim. Ayarlara girince NVIDIA DLSS seçeneğinin olmadığını gördüm. Zaten daha önce kullanmıyordum. Görüntü kalitesinin kötü olmasının DLSS ile bir bağlantısı olabilir mi? Ekran kartım RTX 4060 Ti.

Oyuna girdiğimde uzakların çok bulanık göründüğünü ve renklerin birbirine karıştığını fark ettim. Ayarlara girince NVIDIA DLSS seçeneğinin olmadığını gördüm. Zaten daha önce kullanmıyordum. Görüntü kalitesinin kötü olmasının DLSS ile bir bağlantısı olabilir mi? Ekran kartım RTX 4060 Ti.

Hocam bizde de aynı.

Hocam bizde de aynı.

Umarım düzelir oyun oynanacak gibi değil.

•program files (x86)\Steam\steamapps\common\Rust\cfg\client.cfg
dosyasını not defteri ile açın.

Dosya içinde aşağıya inerek şu iki satırı bulun:
•graphics. DLAA.
•Graphics. DLSS.

Graphics. DLAA
satırını NVIDIA DLSS'i açmak için "true", kapatmak için "false" olarak değiştirin.
Graphics. DLSS satırını NVIDIA DLSS'i kapatmak için "-1" yazın. Açmak istiyorsanız aşağıdaki seçeneklerden birini yazabilirsiniz:

"-1" → kapalı.
"1" → maksimum performans.
"2" → dengeli.
"3" → maksimum kalite.
"4" → Ultra performans.

sol üst köşeden dosya → kaydet seçeneğine tıklayıp ayarları kaydedin ve oyunu çalıştırın.
Eğer sorun yaşarsanız tekrar yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Umarım düzelir oyun oynanacak gibi değil.

•program files (x86)\Steam\steamapps\common\Rust\cfg\client.cfg
dosyasını not defteri ile açın.

Dosya içinde aşağıya inerek şu iki satırı bulun:
•graphics. DLAA.
•Graphics. DLSS.

Graphics. DLAA
satırını NVIDIA DLSS'i açmak için "true", kapatmak için "false" olarak değiştirin.
Graphics. DLSS satırını NVIDIA DLSS'i kapatmak için "-1" yazın. Açmak istiyorsanız aşağıdaki seçeneklerden birini yazabilirsiniz:

"-1" → kapalı.
"1" → maksimum performans.
"2" → dengeli.
"3" → maksimum kalite.
"4" → Ultra performans.

sol üst köşeden dosya → kaydet seçeneğine tıklayıp ayarları kaydedin ve oyunu çalıştırın.
Eğer sorun yaşarsanız tekrar yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.
Aynı dediğin gibi yapıyorum ama not defterindeki graphics.DLAA. false moduna dönmüş oluyor ayrıca DLSS modunu 3 yapıyorum görüntü daha çok bozuluyor.

Aynı dediğin gibi yapıyorum ama not defterindeki Graphics. DLAA. False moduna dönmüş oluyor ayrıca DLSS modunu 3 yapıyorum görüntü daha çok bozuluyor.

DLSS ayarını ne kadar yükseltirsen, görüntü kalitesi o kadar düşer ancak FPS artar. Graphics DLAA'nın false moduna geçmesiyle ilgili kesin bir bilgim yok, ancak araştıracağım. Bir çözüm bulursam sana haber veririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı