4060 Ti sistemde Hogwarts Legacy FPS düşüşleri oluyor

• Konuyu başlatan LeyzZ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 257
İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
Crucial 16 GB 3200 mhz cl16
Ekran kartı
Palit RTX 4060ti 16GB
Anakart
MSI B550M PRO
İşlemci
Ryzen 5 5600
Oyun Steam sürümü ve gerçekten sinir bozucu olmaya başladı. Tüm ayarlarda yaşıyorum bu sorunu (RT on, off, DLSS on, off, fg on, off). Var mıdır bir çözümü? Denuvo'yu bypasslayarak oynama şansım var mı bir de öyle deneyeyim . Bir de sanırım korsan sürüm daha iyi çalışıyormuş bilgisi olan var ise yazabilir mi?
Fg açıkken 140'lara kadar çıkan ortalama 110-120 arası seyreden FPS değerleri oyunda bazı yerlerde 55'lere düşüyor. Fg kapalı ortalama 80 FPS alıyorum ama bazı yerlerde 40'lara düşüyor. DLSS kapalı halini siz tahmin edin artık. Bu arada ısınma veya darboğaz sorunu yaşamıyorum. İşlemcim 45 derece ekran kartım 55-60 derecede çalışıyor. İşlemci kullanımım alt çekirdeklerde maksimum %60'ları görüyor, ekran kartı kullanımım sürekli %98-99.

Hocam ekran kartı kullanımız gayet yerinde ve olması gerektiği gibi açıkçası ancak işlemci ve özelliklede ram kısmında bir tık problem yaşamışsınız gibi gözüküyor.DDR4 veya DDR5 olması optimizasyonlar arası fark o kadar açılmadığı için bir problem teşkil etmez ama yıl olmuş artık 2025 32 GB rame geçiş yapmanızı tavsiye ediyorum.Ek olarak işlemciniz gerçekten fena değil aşağı yukarı 2-3 sene gider ancak bahsettiğiniz oyun yoğun cpu kullanımına sahip olan bir oyun sizde zaten değer olarak vermişsiniz işlemcinizde bir tık düşük kalıyor oyuna göre.Üstüne ek olarak Hogwartz Legacy cidden optimizasyon kısmında berbat bir oyun.

Hocam malum DDR5'e geçildiği için piyasada alınabilecek DDR4 sayısı azaldı bayağı ve fiyatları fazla. Yakın zamanda 32'ye geçeceğim zaten artık oyunlarda ucu ucuna yetiyor çünkü. İşlemciyi yeni yükselttim zaten beni 3 yıl atsın yeter kafasındayım en kötü OC yapacağım çünkü soğutucum Phantom Spirit 120 değerlerim bayağı iyi. Peki neredeyse 2 yıl edecek bu oyunun optimizasyonuna gerçekten çözüm yok mu ya . Bazıları steam arayüzünü kapatınca düzeldiğini vs söylemiş onu da deneyeceğim ancak bence kesinlikle denuvo kaynaklı bir problem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…