4060 Ti sistemde Mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 11

ahmet emin tunç

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 3600 MHz
SSD veya HDD modeli
1tb Lexar SSD, WD Marka nvme m.2 ssd 500 GB
Ekran kartı
4060 Ti
Anakart
B450MK2
İşlemci
ryzen 5 5600
Bilgisayarın ilk gününden beri çökmeler oluyordu. Bu sebebi ısınmadan dolayı oldugunu düşündük çünkü 95 dereceyi buluyordu ve sıvı sogutma aldık. 70 derecelere kadar indi ama sorun düzelmedi. Bazen siyah ekran verip tepkisiz kalıyordu. Bazen siyah ekran verip yeniden başlıyordu. Bazen ise mavi ekran verip yeniden başlıyordu. Elimde format attıgım için düzelir umuduyla fazla minidump dosyası yok. Bu sorun ben, delirtti her çöküşünde mavi ekran dosyası gelmiyor genellikle siyah ekran verip yeniden başlıyor ve 3-4 baslama boyu yine siyah ekran veriyor. Haftada en az 50 defa çöküyor bazen oyunda bazen internette. Bu sorunun çözümü sizce nedir? Memtest86 yaptım 4 saat sürdü yaklasık ve RAM'lar %100 saglam çıktı.

Hocam minidumplarda da bellek hatası gördüm doğrusu. Eğer XMP falan açıksa kapatıp deneyin. Bir de eğer RAM'ler 2x8 şeklindeyse tek tek deneyin, öyle bakalım.

Hocam dedigim gibi daha önce ramtest86 yapmıştım sorunsuz çıkmıştı. Ama XMP açık ve RAM'ler 8X2.ben dediginiz çözümleri uygulayıp buradan dönecegim.

Hocam minidumplarda da bellek hatası gördüm doğrusu. Eğer XMP falan açıksa kapatıp deneyin. Bir de eğer RAM'ler 2x8 şeklindeyse tek tek deneyin, öyle bakalım.
hocam denedim bikaçgün çökmedi çökermi bilmiyorum ama örnegin çökmedi kapatırsam ramin hızı yavaşlamış olmazmı

Hocam dedigim gibi daha önce ramtest86 yapmıştım sorunsuz çıkmıştı. Ama XMP açık ve RAM'ler 8X2.ben dediginiz çözümleri uygulayıp buradan dönecegim.

Hocam denedim bikaçgün çökmedi çökermi bilmiyorum ama örnegin çökmedi kapatırsam RAM'in hızı yavaşlamış olmaz mı?

Çökmeye devam ediyor artık bıktım XMP kapalı hem yavaşlayır hem de çökü.Delircem Ya.Minidump Dosyaları Hep Hatalı Çıkıyo 0KB

Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı