4060 Ti sistemde "nvlddmkm 0" ve "Display 4101" hataları

shadypooly

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
18
Ekran kartı
Rtx 4060 Ti
Anakart
b450m-h
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600
RTX 4060 Ti kartımı alalı daha 3 gün oluyor ve bundan önce RTX 2060 ekran kartım vardı. Tüm sistemimde değişen tek şey ekran kartı ve oyun oynarken aniden oyun kapanıyor, masaüstüne atıyor ve Windows olay görüntüleyiciye baktığımda başlıkta gördüğünüz "nvlddmkm 0" ve "Display 4101" hatalarını görüyorum. Araştırmalarım sonucunda kullanıcılar ikiye ayrılmış durumda, durumu RAM mhzleriyle çözen var, Power Supply değiştirerek çözen var, DDU ile sürücüleri sil baştan kurarak çözenler var ve ben DDU metodunu denedim ancak sonuç aynı. Diğer sistem parçalarımı eledim çünkü dediğim gibi RTX 2060 takılıyken hayatımda hiçbir şekilde böyle bir hata almadım. Ne yapabilirim? Bu bir donanım sorunu mudur yoksa yazılımsal bir sorun mudur? Kartımı iade etmeli miyim?
 
Diğer kartta sorun olmasa da, bu oyundan atma RAM sorununu işaret ediyor, Memtest yapmakta fayda var.

Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Öneriniz doğrultusunda bahsettiğiniz linkteki adımları uyguladım ve anlık olarak sistemimi Ram testine soktum. Tüm donanımda, bir tek değişen parçamın gpu olması bana direkt olarak gpu kaynaklı donanımsal sorun gibi gelse de, dediğiniz gibi diğer bileşenleri de test etmekte fayda var.
 
Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Öneriniz doğrultusunda bahsettiğiniz linkteki adımları uyguladım ve anlık olarak sistemimi RAM testine soktum. Tüm donanımda, bir tek değişen parçamın GPU olması bana direkt olarak GPU kaynaklı donanımsal sorun gibi gelse de, dediğiniz gibi diğer bileşenleri de test etmekte fayda var.

Evet bazen denk gelebiliyor, oyundan atma sorununda RAM'lere de bakmak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı