4060 Ti sistemde oyun ilerledikçe FPS azalıyor

İşletim sistemi
Windows 10

CinConCON

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Galax 4060 ti 8Gb
İşlemci
ryzen 5 5600
Bu durum şimdiye kadar tek Spider-Man oynarken olmuştu ama Ghost of Tsushima alıp oynayınca onda da olmaya başladı. Oyunu açıp oynamaya başladığımda ilk 10 dakika bir sorun yok ama o 10 dakika sonrasında FPS düşmeye başlıyor. Oyundan çık gir yapmam lazım

. Spider-Man'de bu durum olurken hatırladığım kadarıyla 5 dk filan AFK bırakıyordum düzeliyordu ama Ghost of Tsushima'da düzelmiyor.

Çık gir yapmam gerekiyor. Bu durum neden kaynaklanıyor? (GPU sıcaklığı 55 60)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum şimdiye kadar tek Spider-Man oynarken olmuştu ama Ghost of Tsushima alıp oynayınca onda da olmaya başladı. Oyunu açıp oynamaya başladığımda ilk 10 dakika bir sorun yok ama o 10 dakika sonrasında FPS düşmeye başlıyor. Oyundan çık gir yapmam lazım.

Spider-Man'de bu durum olurken hatırladığım kadarıyla 5 dk filan AFK bırakıyordum düzeliyordu ama Ghost of Tsushima'da düzelmiyor.

FPS niz düştüğünde GPU çalışma yüzdesi kaç?

Bu durum şimdiye kadar tek Spider-Man oynarken olmuştu ama Ghost of Tsushima alıp oynayınca onda da olmaya başladı. Oyunu açıp oynamaya başladığımda ilk 10 dakika bir sorun yok ama o 10 dakika sonrasında FPS düşmeye başlıyor. Oyundan çık gir yapmam lazım.

Spider-Man'de bu durum olurken hatırladığım kadarıyla 5 dk filan AFK bırakıyordum düzeliyordu ama Ghost of Tsushima'da düzelmiyor.

Oyunlarda dakika geçtikçe VRAM artabiliyor VRAM arttıkça da ekran kartı VRAM'in yettiği kadar FPS veriyor bu yüzdende FPS düşüyor 8 GB ekran kartları güncel oyunlarda böyle sıkıntılar yapıyor maalesef. Bazı ayarları düşürmeyi deneyin (bu benim gözlemimdir.)

120 FPS ilk 10 dakikadaki hali diğeri düşmüş hali.

Oyunlarda dakika geçtikçe VRAM artabiliyor VRAM arttıkça da ekran kartı VRAM'in yettiği kadar FPS veriyor bu yüzdende FPS düşüyor 8 GB ekran kartları güncel oyunlarda böyle sıkıntılar yapıyor maalesef. Bazı ayarları düşürmeyi deneyin (bu benim gözlemimdir.)
denedim en düşüğe çektim aynı sorun yine devam ediyordu

50 FPS hali.

Dosya Ekleri

• image (1).png
    image (1).png
    3 MB · Görüntüleme: 43
  • resim_2024-07-12_142152912.png
    resim_2024-07-12_142152912.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular