4060 Ti ve i9 9900K sistemde takılmalar oluyor

Roleger

Centipat
Daha fazla  
Hocamlar merhaba.
Ekran kartı: 4060 Ti Gaming X Slim 16 GB.
İşlemci: i9 9900K 9th.
RAM: Vergence Pro 16 GB (1 tane takılı)

Konum şu: FPS oyunlarında durduk yere Alt+Tab atınca 19-20 FPS'e düşüyor, normalde 144 FPS sabit ve tekrar Alt+Tab atınca düzeliyor. Tekrardan oyuna girince oyun içi 20FPS. Arada PC açılır açılmaz hiçbir şey açık değilken masaüstünde 20 FPS falan alıyorum. Oyunlarda aniden donma hiçbir türlü açılmıyor, res atmam gerekiyor. Arada oyun oynarken Spotify dinliyorum, onu kapatınca düzeliyor. Arada hani durduk yere oluyor. Ekran kartım sıfır, İtopya.comdan aldım ve alalı daha 2 ay oldu, neden böyle bir sıkıntı var? Eskiden 2080 Ti Gaming X Trio 11 GB 352 bit vardı ve böyle bir sıkıntı yoktu.

Ve eski ekran kartını çıkardıktan sonra hiçbir Drive silme işlemi yapmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driverini DDU ile sil tekrar yükle. Eğer stok soğutucu ise normaldir heleki bu sitelerde PC toplarken termal macunu az sürerler bir bak tazele.RAM 1x16 olması biraz kötü olmuş onu keşke 2x8 yapsalarmış daha iyi bir performans sağlarmış. Bir de Windows Update'lerini geciktirme gerekli olanları yap, bütün sistem sürücülerini yükle, BIOS'u güncelle, C++ ve .NET Framework sürücülerini indir.

Ekran kartı driverini DDU ile sil tekrar yükle. Eğer stok soğutucu ise normaldir heleki bu sitelerde PC toplarken termal macunu az sürerler bir bak tazele. RAM 1x16 olması biraz kötü olmuş onu keşke 2x8 yapsalarmış daha iyi bir performans sağlarmış. Bir de Windows Update'lerini geciktirme gerekli olanları yap, bütün sistem sürücülerini yükle, BIOS'u güncelle, C++ ve .NET Framework sürücülerini indir.

Hocam PC'yi onlardan toplamadım ekran kartı aldım sadece bunları hepsi deneyeceğim teşekkürler :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı