4060 Windforce soğutmak mümkün mü?

ssDeDe

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Gigabyte 4060 Windforce ekran kartını hazır sistemle beraber almayı planlıyorum. Öncelikle Windforce aşırı kötü dediler baktığım kadarıyla 4060 ailesinde en kötü soğutmaya sahipmiş boştayken ve dönmezken GPU 74 hotpost 80 derecelerde. Şimdi benim merak ettiğim konu MSI Afterburner ile ekran kartı 60 derece olunca fan hızını %50 yapsın 70 olunca %65 hız yapsın gibi ayarlar verirsem ısıyı normal derecelerde tutmam mümkün olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20241115_134600.jpg
    IMG_20241115_134600.jpg
    227,6 KB · Görüntüleme: 27
Merhaba, Gigabyte 4060 Windforce ekran kartını hazır sistemle beraber almayı planlıyorum. Öncelikle Windforce aşırı kötü dediler baktığım kadarıyla 4060 ailesinde en kötü soğutmaya sahipmiş boştayken ve dönmezken GPU 74 hotpost 80 derecelerde. Şimdi benim merak ettiğim konu MSI Afterburner ile ekran kartı 60 derece olunca fan hızını %50 yapsın 70 olunca %65 hız yapsın gibi ayarlar verirsem ısıyı normal derecelerde tutmam mümkün olur mu?

GPU nasıl boşta 74 derece oluyor orada sıkıntı var fan ayarlarıyla oynarsan 10 yıl gidecek ekran kartı 5 yıl gidebilir fan bozulabilir.

74 derece iken dönmesi lazım. Bir şey ile oynadınız mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20241115_134600.jpg
    IMG_20241115_134600.jpg
    227,6 KB · Görüntüleme: 31
GPU 80 hotpost 98 hatta.

Undervolt tam olarak nedir hocam performans kaybı yaparmi bozulma riski var mı?

Ekran kartları daha düşük voltajlarda çalıştırılabilir. Üreticiler bilerek yüksek seviyede voltaj verildiği için kartlar ısınır. Silikon kalitesine bağlı olarak yapabileceğiniz miktar değişir. Bir miktar voltajı düşürürseniz kartın güç tüketimi azalır böylece hem sıcaklığı hem de fan sesi azalır. Undervolt 1-2 FPS kaybettirir çok fazla yaparsanız 4-5 FPS kadar kayıp olur. Tamamen ne kadar yaptığınıza bağlı. Kartı bozmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dönmezken dediğin kendi ayarınla mı yaptın onu?

Hocam bakın dediğim gibi daha almayı planliyorum attığım resimde fan dönmezken maximum kaç dereceye çıktığını göstermiş farklı modellerle beraber ve en çok ısınanı Windforce benim demek istediğim normalde ekran kartı 60 derece çıkınca fanlar dönmeye başlıyor ama bu listede o iptal edilmiş ve diğer modellere göre rezalet Windforce benim düşündüğüm mantıken 60 derecede fan hızı %30 çalışıyor ben bunu 50 vesaire yaparsam diğer kartlara denk olabilir mi ısı konusunda ve artı olarak kart ısınan bir model olduğu için fanlar boştayken bile dönmeye baslacak yani önüne geçemem beni 3 4 yıl götürürmü.

Hocam bakın dediğim gibi daha almayı planliyorum attığım resimde fan dönmezken maximum kaç dereceye çıktığını göstermiş farklı modellerle beraber ve en çok ısınanı Windforce benim demek istediğim normalde ekran kartı 60 derece çıkınca fanlar dönmeye başlıyor ama bu listede o iptal edilmiş ve diğer modellere göre rezalet Windforce benim düşündüğüm mantıken 60 derecede fan hızı %30 çalışıyor ben bunu 50 vesaire yaparsam diğer kartlara denk olabilir mi ısı konusunda ve artı olarak kart ısınan bir model olduğu için fanlar boştayken bile dönmeye baslacak yani önüne geçemem beni 3 4 yıl götürürmü.

Götürür ve zaten 80 derece altı kabul edilebilir sıcaklık. Ama fanlar bozulabilir ucuzluk olsun diye çoğu şeyden kısmışlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı