4070 Super FurMark'ta düşük puan veriyor

• Konuyu başlatan Shinoa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 722
Benim kartta da 6491 yapan var. Düşük değil bence.

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim. OCCT testi de hata olup olmadığını görmek için güzeldir. Puan testi yapan programlar da genelde hata/çökme yaşamazsınız. Oyun olarak Black Myth: Wukong, The Last of Us Part 1 ve Cyberpunk kararlılık testi için iyidir.

Bu arada voltajları artırıyor musun? 3DMark testinde çok yüksek puan alanlar %99 voltajı artırarak test yapıyor. MSI kombustor için artifact uyarısını işaretleyip test edebilirsin. OCCT için Vulkan ayarı öneriliyor. Son olarak 3DMark testinde port royal öneriliyor ama parayla satılıyor. Bunun dışında üstte yazdığım oyunları öneriyorlar.

Burada güzel bir rehber var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Genel olarak gördüğüm kadarıyla çekirdek hızına 115-150MHz civarı veriliyor. Bellek saat hızına 1200 ve üstü veriliyor. Voltajlara ellemeden tabii. Bence en iyi çözüm alttaki videodaki gibi yapmak. 4070 Super için 975mv değerinde 2850MHz sabit yapmış. Oyunlarda stock ayardayken 4070 Super 2750 civarında çalışıyor zaten. Biraz hız aşırtma yapmış ve voltajı düşürmüş. 3000MHz yapmaktan daha mantıklı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni aldım kartı şimdi hemen OC yapıp abanmayayım. Yaptığım sadece Nvidia App üzerinden otomatik OC yapmak oldu. Sadece bir kere voltaja +10 verdim ama onda farkı hissedemediğim için geri çektim.

OCCT de 1 saatlik testte hata almadım zaten kartı ilk aldığımda yaptığım test OCCT idi ve 220W'dan aşağı hiç düşmedi.

Yeni aldım kartı şimdi hemen OC yapıp abanmayayım. Yaptığım sadece NVIDIA App üzerinden otomatik OC yapmak oldu. Sadece bir kere voltaja +10 verdim ama onda farkı hissedemediğim için geri çektim.

OCCT de 1 saatlik testte hata almadım zaten kartı ilk aldığımda yaptığım test OCCT idi ve 220W'dan aşağı hiç düşmedi.

Silikon piyangosuna denk gelmemek için varsayılan voltajı zaten çok yüksek tutuyorlar, o yüzden voltajı artırmanın faydası yok. Voltajı biraz düşürüp saat hızını ve belleği artırmak en iyi çözüm. Hem sıcaklık ve fan hızı düşer hem de performanstan ödün vermemiş olursunuz. 5 FPS için uğraşmaya değmez ama daha düşük sıcaklık ve fan sesi için değer bence.

Benim kart 1.080-1.085 civarı voltaj çekerken 2820MHz'ye boostluyordu. 935mv ile 2655MHz yaptım. 4-5 FPS kaybım oldu ama fan 10 derece sıcaklık düştü ayrıca fan hızı da 400RPM düştü. Tabii güç sınırını artırmadım ve belleğe ekstra bir şey vermedim.

Silikon piyangosuna denk gelmemek için varsayılan voltajı zaten çok yüksek tutuyorlar, o yüzden voltajı artırmanın faydası yok. Voltajı biraz düşürüp saat hızını ve belleği artırmak en iyi çözüm. Hem sıcaklık ve fan hızı düşer hem de performanstan ödün vermemiş olursunuz. 5 FPS için uğraşmaya değmez ama daha düşük sıcaklık ve fan sesi için değer bence.

Benim kart 1.080-1.085 civarı voltaj çekerken 2820MHz'ye boostluyordu. 935mv ile 2655MHz yaptım. 4-5 FPS kaybım oldu ama fan 10 derece sıcaklık düştü ayrıca fan hızı da 400RPM düştü. Tabii güç sınırını artırmadım ve belleğe ekstra bir şey vermedim.
MSI Afterburner Nvidia App ile çakışmıyor değil mi hocam?

MSI Afterburner NVIDIA App ile çakışmıyor değil mi hocam?

NVIDIA App üzerinden hiç OC yapmadım. Sanırım saat hızı ve belleğe müdahale bile edemiyoruz, en azından ben göremedim. Yalnız benim kartın sıcaklığı 40 derece iken fanları bazen çalışıyordu. MSI Afterburner üzerinden otomatik veya manuel denesem bile kontrol boşta fan durduramıyordum bazen. Galax kartlarda gördüm sadece bu durumu. Neyse çözüm olarak NVIDIA App üzerinden fan kontrol kısmını otomatik yaptım o günden beri hiç boşta düşük derecedeyken fanları çalıştırmıyor. Yani gördüğüm kadarıyla MSI Afterburner ayarlarını kâle almıyor. Muhtemelen çakışmaz nvidia app ayarlarıyla çalışır.

NVIDIA App üzerinden hiç OC yapmadım. Sanırım saat hızı ve belleğe müdahale bile edemiyoruz, en azından ben göremedim. Yalnız benim kartın sıcaklığı 40 derece iken fanları bazen çalışıyordu. MSI Afterburner üzerinden otomatik veya manuel denesem bile kontrol boşta fan durduramıyordum bazen. Galax kartlarda gördüm sadece bu durumu. Neyse çözüm olarak NVIDIA App üzerinden fan kontrol kısmını otomatik yaptım o günden beri hiç boşta düşük derecedeyken fanları çalıştırmıyor. Hatta manuel Yani gördüğüm kadarıyla MSI Afterburner ayarlarını kâle almıyor. Muhtemelen çakışmaz nvidia app ayarlarıyla çalışır.
Adrenalin'de her şeye müdahale edilebiliyordu. Bu nedenle bana Nvidia App hala çok eksik gibi geldi. Ha Adrenalin de zırt pırt unutuyordu ayarları ama neyse. Nvidia App'de OC ayarlarını kapatıp eski yöntemlere dönme vakti geldi gibi duruyor. UV'den sonra 3DMark mı önerirsiniz yoksa OCCT mi?

Adrenalin'de her şeye müdahale edilebiliyordu. Bu nedenle bana NVIDIA App hala çok eksik gibi geldi. Ha adrenalin de zırt pırt unutuyordu ayarları ama neyse. NVIDIA App'de OC ayarlarını kapatıp eski yöntemlere dönme vakti geldi gibi duruyor. UV'den sonra 3DMark mı önerirsiniz yoksa OCCT mi?

Puan için 3DMark öneririm. Stres testi için MSI kombustor ve OCCT. Ücretsiz olanda stres testi gibi gözüksede stabilite için iyi değil bence. Port royal testi yapacaksanız o zaman mantıklı. Oda dediğim gibi paralı yani.

MSI kombustor karta öküz gibi yük bindiriyor. OCCT ve diğer testlere göre daha fazla ısınıyor kart. Artifact uyarısını işaretleyip yapabilirsiniz.
Bence OCCT'den biraz daha etkili.

Puan için 3DMark öneririm. Stres testi için MSI kombustor ve OCCT. Ücretsiz olanda stres testi gibi gözüksede stabilite için iyi değil bence. Port royal testi yapacaksanız o zaman mantıklı. Oda dediğim gibi paralı yani.

MSI kombustor karta öküz gibi yük bindiriyor. OCCT ve diğer testlere göre daha fazla ısınıyor kart. Artifact uyarısını işaretleyip yapabilirsiniz.
Bence OCCT'den biraz daha etkili.
Heh ben de diyorum ne bu kombustor ayar falan mı acaba. 3DMark'ı olmazsa Steam'den alayım. Teşekkürler.

@bluerr hocam ben voltaj takibini vs. ayarlarını açtığım halde Voltaj ve güç limitleriyle oynayamıyorum. Bilginiz var mı?

Voltaj limitlerini açtım da power limiti aşma kartım tarafından desteklenmiyor sanırım.

1741521063860.png

Son düzenleme:
Heh ben de diyorum ne bu kombustor ayar falan mı acaba. 3DMark'ı olmazsa Steam'den alayım. Teşekkürler.

@bluerr hocam ben voltaj takibini vs. ayarlarını açtığım halde Voltaj ve güç limitleriyle oynayamıyorum. Bilginiz var mı?

Voltaj limitlerini açtım da power limiti aşma kartım tarafından desteklenmiyor sanırım.

Eki Görüntüle 2441759
Kart desteklemiyor evet. Benimki desteklediği için %112 yapabiliyorum.
Desktop Screenshot 2025.03.09 - 15.18.12.64.png

Kart desteklemiyor evet. Benimki desteklediği için %112 yapabiliyorum.
Eki Görüntüle 2441778
Şu an +270 MHz stabil oldu, voltaj vermeden bir şey yapmadan. +1000 de belleklere verdim 1500 deneyeceğim. GDDR6X bellekler çok iyi OC oluyor gibi görünüyor. Micron bendekiler.

Bu arada bu elemanlar nasıl 5400 yaptı hala anlamıyorum, bahsettiğim rakamlarla çıkabildiğim anca 4850 puan oldu.

Fanlar duruyor bu arada bende otomatik, bir problem yok.

Düzenleme: +1500 de sorun yok ama daha fazla ileri gitmeyeceğim. Zaten FPS kazanımı da çok az. Puan 4900 küsür.

Son düzenleme:
Şu an +270 MHz stabil oldu, voltaj vermeden bir şey yapmadan. +1000 de belleklere verdim 1500 deneyeceğim. GDDR6X bellekler çok iyi OC oluyor gibi görünüyor. Micron bendekiler.

Bu arada bu elemanlar nasıl 5400 yaptı hala anlamıyorum, bahsettiğim rakamlarla çıkabildiğim anca 4850 puan oldu.

Fanlar duruyor bu arada bende otomatik, bir problem yok.

Düzenleme: +1500 de sorun yok ama daha fazla ileri gitmeyeceğim. Zaten FPS kazanımı da çok az. Puan 4900 küsur.

Voltajla oynuyorlardır. Voltaj arttıkça kartın çıkabileceği saat hızı da artar. Bir de silikon kalitesi iyi denk geldiyse daha fazla çıkar tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı