4070 Super için işlemci önerisi

Bütçe
10.000
Anakartınız özelliklerine baktım tabi belki durumunuz onu almaya müsaitti fakat güncel özelliklerin çoğu yok artık çoğu cihazda olan type c ve bence olması gereken bir özellik daha olan gen4 m2 desteği. Ben sizin yerinizde olsam am5 bir anakart alıp birde ryzen 7500f işlemci alırım zaten sizin bütçeniz 10000tl anakartı satmasanız bile bütçeniz yetiyor.

Anakartı da satarsanız güzel bir kule soğutucu alırsınız :)

Anakartınız özelliklerine baktım tabi belki durumunuz onu almaya müsaitti fakat güncel özelliklerin çoğu yok artık çoğu cihazda olan type c ve bence olması gereken bir özellik daha olan gen4 m2 desteği. Ben sizin yerinizde olsam am5 bir anakart alıp birde ryzen 7500f işlemci alırım zaten sizin bütçeniz 10000tl anakartı satmasanız bile bütçeniz yetiyor.

anladım bir anakart önerisi yaparmısınız?

Hocam muhtemelen hem darboğaz kaynaklı FPS drop yiyorsunuz hem de işlemci çok ısındığı için performans kaybı yaşıyorsunuz. 1080P kullanmaya devam edecekseniz işlemci değişmeniz ve iyi bir kule tipi soğutucu almanız şart. Ama isterseniz 2K monitör alıp bir de 12400F için daha makul bir soğutucu alıp da kullanabilirsiniz.

Anakartınız özelliklerine baktım tabii belki durumunuz onu almaya müsaitti fakat güncel özelliklerin çoğu yok artık çoğu cihazda olan Type-C ve bence olması gereken bir özellik daha olan Gen4 M.2 desteği. Ben sizin yerinizde olsam AM5 bir anakart alıp bir de Ryzen 7500F işlemci alırım zaten sizin bütçeniz 10000TL anakartı satmasanız bile bütçeniz yetiyor.

Kardeşim ne taktınız AMD sistem yok anakart değiş falan. Asıl problem darboğaz ve ısınma sorunu. O bütçe ile gidip 7600 ve anakart alırsın 1080P'de yine darboğaz yaşarsın yine ısınma sorunu çekersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam muhtemelen hem darboğaz kaynaklı FPS drop yiyorsunuz hem de işlemci çok ısındığı için performans kaybı yaşıyorsunuz. 1080P kullanmaya devam edecekseniz işlemci değişmeniz ve iyi bir kule tipi soğutucu almanız şart. Ama isterseniz 2K monitör alıp bir de 12400F için daha makul bir soğutucu alıp da kullanabilirsiniz.

Kardeşim ne taktınız AMD sistem yok anakart değiş falan. Asıl problem darboğaz ve ısınma sorunu. O bütçe ile gidip 7600 ve anakart alırsın 1080P'de yine darboğaz yaşarsın yine ısınma sorunu çekersin.
senin attığın işlemciyi alırsam anakart değişikliği yapmama gerek varmı

Senin attığın işlemciyi alırsam anakart değişikliği yapmama gerek var mı?

Hayır gerek yok. Ancak yanına attığım soğutucuyu da alırsanız biraz bütçe esnetmek zorunda kalacaksınız. RTX 4070 Super ile 1080P'de rahat kullanabileceğiniz en alınabilecek işlemci o maalesef. Intel'in son nesilleri çok garip performanslara ve fiyatlandırmaya sahip.

Ezbere mi konuşuyorum hahahaha.

Bana biri tavsiye sorduğunda ona fikrimi beyan ederim. Eğer beğenmezse teşekkür eder. Bunu benim için yeterlidir. Eğer bende aynı şekilde birine bir şey danıştığımda farklı bir yol önerirse aynı yolu takip ederim. Ezbere konuşmayın şunu yapmayın gibi safsatalara girmem :)

Yanlış bilgi. R5 7600 ve RTX 4070 Super kullanıyorum hiç darboğaz yok. Ayrıca İntel işlemcilerde en az AMD kadar ısınıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı