4070 Super sistem 55 FPS'ye kadar düşüyor

Makaleler
1
Yer
İzmit/Kartepe
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
⭐Asus Z690P ⭐İntel İ7 12900K ⭐CORSAIR 32GB (4x8GB) RGB Pro ⭐MSI MPG A850GF 850W +80 Gold ⭐PF360 ⭐Samsung 250GB 960 EVO/ ⭐Sandisk Plus 1 TB /⭐1 TB 7200 RPM ⭐Asus Rog Strix RTX 3080 ⭐ Phanteks P500A RGB ⭐ Asus VG248QE 24” 144hz 1ms ⭐Asus VG259QM 280hz
Meslek
Aşcı
Merhaba arkadaşlar, 3070 Ti ve 5600'lü sistemimi satarak yeni bir bilgisayar aldım. Özellikleri resim olarak atıyorum. Önceki sistemde zar zor cok nadir olarak 90 FPS'in altına inerken bu sistemde 55'lere kadar düşebiliyor. BIOS güncelledim, Windows son sürüm, ekran kartı son sürüm, EXPO açık. Yardımlarınızı bekliyorum. Kasaya sonradan 16 GB RAM ve sıvı soğutma ilavesi yapıldı.

Dosya Ekleri

• pc.jpg
    pc.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 1.887
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kartın yazılımsal bir sorunu çünkü sistemimi aldığımda güncellemelerini fln yaptım hiç bir sorun yoktu yanlışlıkla kartı nvidia experience den gelen son sürüme güncelledim ve kart 70 ila 110 watt da çalışmaya başladı ve kullanım %50 lere kadar düştü eski sürücüyü tekrar kurdum değişmedi format atmayı düşünüyorum bu da kesin çözüm olmayabilir Power kaynaklı Bi sorunda alabileceğini düşündüm faka furmarkta herhangi bir sorun yaşamıyorum world of tanks oynuyorum kart normal bir şekilde çalışıyor 160 175 watta %99 kullanıyor fakat gta 5 girince %60 arası ve 100 watt arası çalışıyor görüşlerim bu şekilde sistemi alalı 1 sene oldu yaklaşık 3 4 aydır bu sorunuyaşıyorum

Bence kartın yazılımsal bir sorunu çünkü sistemimi aldığımda güncellemelerini fln yaptım hiç bir sorun yoktu yanlışlıkla kartı nvidia experience den gelen son sürüme güncelledim ve kart 70 ila 110 watt da çalışmaya başladı ve kullanım %50 lere kadar düştü eski sürücüyü tekrar kurdum değişmedi format atmayı düşünüyorum bu da kesin çözüm olmayabilir PowerPoint kaynaklı Bi sorunda alabileceğini düşündüm faka furmarkta herhangi bir sorun yaşamıyorum world of tanks oynuyorum kart normal bir şekilde çalışıyor 160 175 watta %99 kullanıyor fakat gta 5 girince %60 arası ve 100 watt arası çalışıyor görüşlerim bu şekilde sistemi alalı 1 sene oldu yaklaşık 3 4 aydır bu sorunuyaşıyorum
Kalsın böyle ben uğraşmıcam daha

Sistem 2K için sen düşük çözünürlükte oynuyosun tabii ki FPS düşmesi yersin ekran kartına yük binmiyor eğer 2K monitörün yoksa NVIDIA panelden DSR aç 2K çözünürlük ayarlayıp test et

Sistem 2K için sen düşük çözünürlükte oynuyosun tabii ki FPS düşmesi yersin ekran kartına yük binmiyor eğer 2K monitörün yoksa NVIDIA panelden DSR aç 2K çözünürlük ayarlayıp test et.

Fark etmez 1080p de o iki parça %90 %95 uyumlu zaten sıkıntı yazılımsal olabilir 3070 Ti'de alıp RTX 4070 Super'de alamayacağı FPS saçma olur zaten.

Sistem 2K için sen düşük çözünürlükte oynuyosun tabii ki FPS düşmesi yersin ekran kartına yük binmiyor eğer 2K monitörün yoksa NVIDIA panelden DSR aç 2K çözünürlük ayarlayıp test et
Ne alaka kardeşim aynı oyun aynı çözünürlük 3070ti ile alıp 4070 süper ile alamıyorsam bir problem var demektir.
Fark etmez 1080p de o iki parça %90 %95 uyumlu zaten sıkıntı yazılımsal olabilir 3070 Ti'de alıp RTX 4070 Super'de alamayacağı FPS saçma olur zaten.
Yazılımsal sorun bence ya. Vaktim olursa w11 kurup deneyeceğim

Ben olsam once YouTube amcadaki en is goren kisiyi acar FPS yukseltme videosunu izler oyun icin tum FPS ayarlari yapardim ondan sonra halen devam ediyorsa donanima odaklanirdim. Yani sebebi bulmak icin konu alani biraz kucultmek lazim. Bu sekilde her şey sebep olabilir anlatabildim mi once sistem ayarlarini bir cozmek degilse donanim.

Ne alaka kardeşim aynı oyun aynı çözünürlük 3070ti ile alıp 4070 süper ile alamıyorsam bir problem var demektir.

Yazılımsal sorun bence ya. Vaktim olursa w11 kurup deneyeceğim
W11 in sorunu çözeceğini düşünmüyorum bende w11 kullanıyorum ekran kartı yazılımında Bi sorun var bence vaktim olduğu zaman kartın eski sürümünü yükleyip denicem

Ryzen sistemlerde gecikme süresi çok önemli sen dediğimi bir dene istersen.
Önce işlemciyi değiştirme kararı aldım. Düzelmezse yılbaşı sonrası ram leride değiştiririm. 7800x3d aldım pazartesi salı elime ulaşır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı