4070 Super sistem alınır mı?

Bütçe
46.000

Nyxa

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba,
Aşağıya bıraktığım sistem hakkında görüşleriniz nelerdir? Parçalar oldukça kaliteli ve muadillerine göre ucuz geldi bana.
Sıvı soğutma şu aşamada düşünmüyorum. 7600'ü de stok fan rahat soğutuyormuş sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası ryzen 5 7600 e stok soğutucu yetmez aynı işlemciyi kullanıyorum. Seçtiğiniz ssd de dram yok yani o yüzden çok önermiyorum ama dram olmayan ssd kullanan arkadaşım var sıkıntı çekmiyor.

Soğutucuyu daha iyi seçebilirsiniz iyi olur. İmkan yoksa sonradan da değiştirilebilir ama stok soğutucuyla yer yer 80-85'leri görürsünüz. SSD olarak da MLD M500 varsa seçilebilir. Yoksa çok da gerekli değil.

Kusura bakmayın öncelikle ama ben de PC topluyorum fiyatlar uygun geldi gözüme. Nereden baktınız parçalara?

Soğutucuyu daha iyi seçebilirsiniz iyi olur. İmkan yoksa sonradan da değiştirilebilir ama stok soğutucuyla yer yer 80-85'leri görürsünüz. SSD olarak da MLD M500 varsa seçilebilir. Yoksa çok da gerekli değil.
Mld ssd bence alınmaz.

Açıkçası ryzen 5 7600 e stok soğutucu yetmez aynı işlemciyi kullanıyorum. Seçtiğiniz ssd de dram yok yani o yüzden çok önermiyorum ama dram olmayan ssd kullanan arkadaşım var sıkıntı çekmiyor.

Anakartta 2 tane m2 slotu olduğu için ileride 1 TB Kingston ekleyebilirim.

Soğutucular şuan için bütçemi aşıyor. Isınması çok problem değil benim için, ileride sıvı soğutma alabilirim.
Kusura bakmayın öncelikle ama ben de PC topluyorum fiyatlar uygun geldi gözüme. Nereden baktınız parçalara?

Akakçe.

Yazması uzun olacağı için mld ssd hakkında yorum yazan biri vardı. Olayı güzelce anlatmış o yüzden yazdıklarını kopyalayıp buraya atıyorum. Hakkını helal etsin.

@kaiser soze

MLD bu işte tecrübeli bir marka değil. TBW garantisi vermiyorlar. Yazılım desteği yok. Aynı modeli birbirinden farklı kalitede parçalar kullanarak satabiliyorlar. Mesela M300 modelini ilk çıktığında sanırım TLC NAND yonga deyip sattılar. Sonradan incelemesi yapılanlar daha düşük ömürlü QLC yongalı çıktı. Birileri alıp detaylı incelemediği sürece hangi kontrolcüyü kullanmışlar, hangi NAND takmışlar anlamak imkansız. Anlaşılsa bile farklı partilerde daha düşük kaliteli parçalar da çıkabilir tıpkı M300 olayında olduğu gibi.

Kısacası güvenilmez bir markadır. Uzak durun. Orada yazan okuma ve yazma hızlarına inanmayın. Böyle kalitesiz markalar o hızlara ulaşmakta zorlanacağı gibi ulaşabildiği yerde de stabil kalamayacaktır. Hele ki düşük SLC/TLC önbelleği, DRAM olmaması ve QLC kullanılması gibi durumlar söz konusu olursa o hızlar(özellikle yazma yönünde) çakılacaktır. Ne kadar zaman sonra bozulacağı konusuna girmiyorum bile. Onu kestirmek imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…