4070 Super sistem önerisi

xeploy263

Femtopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki sistemi unutun. Yok öyle bir şey.

Aşağıdaki sistemi alabilirsiniz. Düşük kalite bir bileşen yok.

Hocam iyi akşamlar teşekkürler cevap için.

İki sistem arasındaki fark tam olarak nedir ? Bilmediğim için soruyorum bu camiada yeniyim

Merhaba, herkese iyi Sosyaller dilerim.

Yukarıda bahsettiğim linkteki PC beni uzun yıllar götürür mü?
Önerir misiniz?
Bu fiyata daha iyisi alınır mı?

Yukarıdaki sistemi unutun. Yok öyle bir şey.

Aşağıdaki sistemi alabilirsiniz. Düşük kalite bir bileşen yok.

Bunun bir tık üstü sistem topladım bu fiyata belki sizde bir tık daha iyisini alabilirsiniz.

İntel 14700K
MSI 4070 Super 3OC
GT 501
Toshiba P300 4TB 5400RPM HDD
Samsung 990 Pro 2 TB 7450/6900MB
Corsair RGB 64 (2x32) GB Ram DDR5 6000Mhz
MSI E360 3600MM RGB Sıvı Soğutucu
MSI Z790 Gaming Plus Wifi 7200mhz (OC) DDR5 M2 Anakart
Cooler Master 80 Plus Gold 1250W Gen5 140MM Güç Kaynağı

Tek tek alıp topladım şuan güncel fiyatları ne kadar bilmiyorum, Tavsiyem ürün alırlen gece Vatan ın internet sitesine ve uygulamasına bakın mutlaka güzel indirimler oluyor

Hocam iyi akşamlar teşekkürler cevap için.

İki sistem arasındaki fark tam olarak nedir? Bilmediğim için soruyorum bu camiada yeniyim
Tek tek sıralayayım:

- AMD tarafında dünyanın en iyi 2. oyun işlemcisi mevcut ve AM5'in 2027'ye kadar soket desteği olacak. Intel tarafındaysa çıkışından bu yana tartışma konusu olan 14. Nesil bir işlemci ve desteği kesilmiş bir soket bulunuyor.

- AMD tarafından kaliteli bir B650 anakart mevcut. Dilediğiniz tepe seviye işlemci için dayanak noktası olacak. Intel tarafındaki anakartı göremiyoruz. Ayrıca Z serisi olsa bile sözünü ettiğim şekilde desteği sonlandı.

- AMD tarafı çift kanal RAM sunuyor. Intel tarafında bu muamma.

- AMD tarafında 3 fanlı ProArt serisi kullanılmış. Intel tarafında 2 fanlı Dual serisi kullanılmış. Devasa fark yaratmaz ama AMD tarafı yine daha iyi.

- AMD tarafı üst seviye bir depolama sunuyor. Intel tarafında yine bilmiyoruz.

- Kasa ve PSU tarafında kaliteler yakın.

- AMD tarafında F/P bir seçenek soğutucu sunulmuş. Intel tarafında yine bir muamma mevcut.

Kısacası AMD tarafı performans, bileşen kalitesi ve uzun ömürlülük açısından fark atıyor.

Bunun bir tık üstü sistem topladım bu fiyata belki sizde bir tık daha iyisini alabilirsiniz.

İntel 14700K
MSI 4070 Super 3OC
GT 501
Toshiba P300 4TB 5400RPM HDD
Samsung 990 Pro 2 TB 7450/6900MB
Corsair RGB 64 (2x32) GB Ram DDR5 6000Mhz
MSI E360 3600MM RGB Sıvı Soğutucu
MSI Z790 Gaming Plus Wifi 7200mhz (OC) DDR5 M2 Anakart
Cooler Master 80 Plus Gold 1250W Gen5 140MM Güç Kaynağı

Tek tek alıp topladım şuan güncel fiyatları ne kadar bilmiyorum, Tavsiyem ürün alırlen gece Vatan ın internet sitesine ve uygulamasına bakın mutlaka güzel indirimler oluyor
Intel soket değiştirdi. Bu soketten devam etmenin bir manası yok. AMD diğer taraftan X3D işlemciler çıkarırken, Intel hala işlemcilerine microcode güncellemesi gönderip aşırı W çekmesini engellemeye çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı