Merhaba, bilgisayarımı yeni topladım sistem ozelliklerini aşağıda belirtecegim. Oyun esnasında bilgisayarım aniden sanki elektrikler gitmiş gibi kapanıyor, bazen kendini yeniden başlatıyor bazen ise kapandıktan sonra PSU'yu açıp kapamam gerekiyor oyle açabiliyorum. MSI Afterburner üzerinden oyun esnasında değerlere baktım, sıcaklık ile ilgili bir problemim yok PC'de sıvı sogutma vs. mevcut zaten. Sadece CPU ve GPU kullanım değerlerini yuksek gordum fakat bunun ana bir sebep oldugunu dusunmuyorum cunku test videolarında baktigimda aldigim % kullanım değerleriyle insanlar rahatça oyun oynayabiliyor. Yardım ederseniz çok sevinirim bilgisayarımı yeni topladım cidden basina bir şey gelmesini hiç istemem. (bu hatayla ilk crack indirdiğim Cyberpunk'ı oynarken karşılaştım. Virüs olma korkusuyla bilgisayara Kaspersky üzerinden kapsamlı tarama yaptım fakat hiçbişe çıkmadı, ne olur ne olmaz Cyberpunk'ı sildim. Ayrıca hatanın tekrar sıklığı gittikçe artmaya başladı, ilk oldugu zaman o gün içerisinde bir daha olmamıştı fakat bu aralar her oyuna girdiğimde birkaç dakika sonra almaya başladım.)
10 dakikada test mi bitti? En az 1 saat sürmesi gerekiyordu.
2 dakika az. Sistem ne kadar oynadıktan sonrs kapaniyor ise o kadar yapmanız en mantıklısı.
İndirdiğin dosyayı bir VirusTotal'e at bence. Ben virüs programlarını pek bilmiyorum ama antimalware bayağı iyi diyorlardı. BitDefender ve Kaspersky var onlarda virüsü biri yakalıyor biri yakalayamıyor dengi dengine.
Format atabilirsin istersen.
ESET ile tam tarama. MBAM ile tam tarama. Emsisoft emergency kit ile tam tarama. AVG ile tam tarama. Avast ile tam tarama. Kaspersky ile tam tarama. Bitdefender ile tam tarama. İstediğini dene ben hepsini yazdım.
Format atabilirsin istersen.
ESET ile tam tarama. MBAM ile tam tarama. Emsisoft emergency kit ile tam tarama. AVG ile tam tarama. Avast ile tam tarama. Kaspersky ile tam tarama. BitDefender ile tam tarama. İstediğini dene ben hepsini yazdım.
10 dakikada test mi bitti? En az 1 saat sürmesi gerekiyordu.
2 dakika az. Sistem ne kadar oynadıktan sonrs kapaniyor ise o kadar yapmanız en mantıklısı.
Hocam bir 10 dakika yapacağım herbirinden cunku hatayı genelde oyunu oynarken 3-5 dk içinde bazen de açıldıgı gibi alıyorum. MSI Afterburner'da değerlerim normal gozukuyordu açıkçası sistemsel bir sıkıntı oldugunu dusunmuyorum ama yine de bir test yapacağım.
Bence servise yolla. Bir kişi de aynı sorunu 4070 Ti Super de yaşamış PSU da sorun çıkmış. Formatını at. Zıkkım crack oyununuda indirme öyle dene devam ederse yolla servise.
Bence servise yolla. Bir kişi de aynı sorunu 4070 Ti Super de yaşamış PSU da sorun çıkmış. Formatını at. Zıkkım crack oyununuda indirme öyle dene devam ederse yolla servise.
PSU kaynaklı oldugunu dusunmuyorum cunku testlerde bise cikmiyo ama format attıktan sonra yine bu sorunla karşılaşırsam servise yollicam gibi, teşekkür ederim bu arada yardimlariniz icin
Konuyu hortlatiyorum ama aynı sorunu son 20 dk da 2 kere daha yasadim oyun oynarken, son mesajımdan bu yana hic tekrarlanmamisti, nedenini anlamadim yardimci olursaniz cok sevinirim. (Not: Bilgisayar kendini kapatip kendi açıldıktan sonra sağ altta ses kısmında kırmızı çarpı oluyor, kendim yeniden baslattiktan sonra duzeliyor belki bi ipucu olur diye belirtmek istedim.)
Bilgilendirme: Bilgisayarı itopya' ya goturdum sorunu bizzat soyledim, 2 günün ardından bir suru test yapıp, 2 kere format atıp, 1.5 gün boyunca pc yi oyunda açık bırakmalarına ragmen bi sorunla karşılaşmadıklarını belirttiler. Büyük ihtimalle evimdeki akımdan kaynaklı oldugunu dusunuyorum bi daha oyunlarda test edicem bi sorun olursa bilgilendiririm.