4070 Super sistemde Rust'ta FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

sanixlyy

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR5
Ekran kartı
4070 Super
Anakart
MSİ
İşlemci
Rayzen 5 7500f
4070 Super, Ryzen 5 7500F, 16 GB RAM ve hızlı bir SSD ile Rust oynamaya çalışıyorum fakat FPS sabitken birden anlamsıca düşüyor. Grafik ayarları ve sunucu fark etmeden yaşanıyor. Sil yükle dosya doğrulama çözüm olmadı lobide sunucu yüklen irkende bu droplar oluşuyor. Sürücüler güncel nedeni ne olabilir? (eskiden bu hata ile karşılaşmıyordum yeni başladı ara verip yeniden başladıktan sonra)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-19 220356.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-19 220356.png
    572,2 KB · Görüntüleme: 26
4070 Super, Ryzen 5 7500F, 16 GB RAM ve hızlı bir SSD ile Rust oynamaya çalışıyorum fakat FPS sabitken birden anlamsıca düşüyor. Grafik ayarları ve sunucu fark etmeden yaşanıyor. Sil yükle dosya doğrulama çözüm olmadı lobide sunucu yüklen irkende bu droplar oluşuyor. Sürücüler güncel nedeni ne olabilir? (eskiden bu hata ile karşılaşmıyordum yeni başladı ara verip yeniden başladıktan sonra)
Sorunun RAM yetersizliğinden olduğunu düşünüyorum, Rust çok fazla RAM isteyen bir oyun. Yetersiz kalınca da anlık stutter ve FPS kaybına yol açar. RAM'i yükseltmeyi deneyin.

Kontrol etmek için oyundayken ram kullanımına bakar mısınız?

Sorunun RAM yetersizliğinden olduğunu düşünüyorum, Rust çok fazla RAM isteyen bir oyun. Yetersiz kalınca da anlık stutter ve FPS kaybına yol açar. RAM'i yükseltmeyi deneyin.

Kontrol etmek için oyundayken RAM kullanımına bakar mısınız?

Kontrol ettim ve RAM ile bir alakası yok ki grafik ayarı fark etmeden bu yaşanıyor lobide bile yaşanıyor ki 1 2 ay önce oynadığım zaman bu sorun yoktu.

Kontrol ettim ve RAM ile bir alakası yok ki grafik ayarı fark etmeden bu yaşanıyor lobide bile yaşanıyor ki 1 2 ay önce oynadığım zaman bu sorun yoktu.
Nerden kontrol ettin tam olarak? Afterburner indir, oradan Ram kullanımını FPS değerlerini vesaire seç. Oyundan iken değerlere bak. Bana video veya birkaç ss şeklinde atabilirsin. Özellikle drop olduğu anlarda görmem iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı