4070 Super vs 3090

4000 serisi ilk çıktığında da aynı sorun olmuştu, yurtdışında bile bulamıyorsun stoklar kalmamış ürünler karaborsada falan. Yaza doğru stoklar doldukca fiyatlar oturur bence, her yeni kart serisi çıktığında aynısı oluyor.
Kontrolden çıktı artık. Kartlarda çözülmeyen kablo yanması sorunları, stok sorunları vs. derken tam bir fiyasko şu an 5000 serisi.

Kontrolden çıktı artık. Kartlarda çözülmeyen kablo yanması sorunları, stok sorunları vs. derken tam bir fiyasko şu an 5000 serisi.
Evet nvidia baya batırdı, her çıkardıkları seride performans farkı düşüyor ve problemler büyüyor. Umarım toparlarlar durumu yoksa amd ye muhtaç olmak istemiyorum şahsen.

Evet nvidia baya batırdı, her çıkardıkları seride performans farkı düşüyor ve problemler büyüyor. Umarım toparlarlar durumu yoksa amd ye muhtaç olmak istemiyorum şahsen.
Neden AMD olmasın ki hocam? Radeon'un kötü bir geçmişi olabilir ancak son yıllarda toparladı imajını. RX 9000'de söyledikleri stoğu sağlarlar ise çok tercih eden olacaktır.

Neden AMD olmasın ki hocam? Radeon'un kötü bir geçmişi olabilir ancak son yıllarda toparladı imajını. RX 9000'de söyledikleri stoğu sağlarlar ise çok tercih eden olacaktır.
9000 serisi bence de iyi olacak ama artık kafayı kaldırmaları lazım. Aptal gibiler. Hâlen RT performansı için hiç bir şey yapmıyorlar. En üst ekran kartları bile RT'de ölüyor.

FSR muhabbeti ise izlediğim kadarıyla FSR4 bir şeyler yapacak gibi ancak şu işin yazılım ile olmayacağını, donanım ile DLSS kalitesine getirmeleri gerektiğini anlamak zorundalar.

Hayatım boyunca AMD kullandım, 3-4 farklı modelini kullandım (HD 7350, RX570, RX6700 ve RX7600). Yani bunu belirtme sebebim fanboy vs asla değilim.

En son 4060 aldım ve FSR ile DLSS'in yan yana yazılmaması gerektiğini öğrendim. DLSS açınca gerçekten görüntü farkını DLSS4'de performans da bile fark etmiyorum. Ancak FSR kalite ayarında bile kendisini belli ediyor.

Yazılım olayına vs girmeyeceğim çünkü şanslıyım hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar.

Yani AMD kullanıcı kazanmak istiyorsa tek yapması gereken kafayı kaldırmak.

9000 serisi bence de iyi olacak ama artık kafayı kaldırmaları lazım. Aptal gibiler. Hâlen RT performansı için hiç bir şey yapmıyorlar. En üst ekran kartları bile RT'de ölüyor.
Tanıtıma bakarsanız RT konusunda büyük bir iyileştirme yapılmış gibi duruyor. Bağımsız incelemeler görünce anlarız tabii. 7000 serisinde evet üst seviye kartlarda bile RT iyi değildi fakat 9000 ile iyileşecek gibi.

Ya şahsen tiksindim AMD ekran kartından, söylediğiniz "şakaları" ben ve arkadaşlarım çokça yaşadı gerek eski gerek yeni nesil kartlarda, çevremde dahil son 1 2 yıldır AMD ekran kartı kullanmıyoruz, ucuz etin yahnisi sert oluyor, gerek teknoloji gerek yazılım anlamında daha başarılı NVIDIA, nasıl kasaptan meyve alınmazsa AMD'den de ekran kartı alınmaz, kendileride farkına vardı ki düşük maliyette orta segment üretme kararı aldılar. Bütçesi yeten NVIDIA kart kullanır yani bu sekmez bence.

Teşekkür ederim hocam

Aynen kardeşim güncel dediğin kart muhtemelen 5600 XTdir, senin seçimine karışamam sen daha düşük performansa daha fazla öde beb ucuza performansımı alayım iyi günler 👋🏻👋🏻

Son düzenleme:
9000 serisi bence de iyi olacak ama artık kafayı kaldırmaları lazım. Aptal gibiler. Hâlen RT performansı için hiçbir şey yapmıyorlar. En üst ekran kartları bile RT'de ölüyor.

FSR muhabbeti ise izlediğim kadarıyla FSR4 bir şeyler yapacak gibi ancak şu işin yazılım ile olmayacağını, donanım ile DLSS kalitesine getirmeleri gerektiğini anlamak zorundalar.

Hayatım boyunca AMD kullandım, 3-4 farklı modelini kullandım (HD 7350, RX 570, RX6700 ve RX7600). Yani bunu belirtme sebebim fanboy vs asla değilim.

En son 4060 aldım ve FSR ile DLSS'in yan yana yazılmaması gerektiğini öğrendim. DLSS açınca gerçekten görüntü farkını DLSS4'te performans da bile fark etmiyorum. Ancak FSR kalite ayarında bile kendisini belli ediyor.

Yazılım olayına vs girmeyeceğim çünkü şanslıyım hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar.

Yani AMD kullanıcı kazanmak istiyorsa tek yapması gereken kafayı kaldırmak.

Kankam yeni kartlar duyuruldu testler yapıldı FSR 4 şu an FSR 3'ten %80 daha iyi görüntü kalitesi sağlıyor hiç baktın mı yeni kartların performansına?

Tanıtıma bakarsanız RT konusunda büyük bir iyileştirme yapılmış gibi duruyor. Bağımsız incelemeler görünce anlarız tabii. 7000 serisinde evet üst seviye kartlarda bile RT iyi değildi fakat 9000 ile iyileşecek gibi.

Yani gelişen bir şey teknoloji.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı