4070 Super'den 7900 XTX'e geçilir mi?

4080s in satış fiyatı, xtx’ in üzerinde ve performans testlerinde dlss açılmadığında geride kalıyor.

Yazılım konusunda intel’ in daha sorunsuz olduğunu bilmek kafa rahatlatıyor ve 4070s’ in üstünde performans alacağım diye, yaşayacağım sorundan ötürü hiç oyun oynayamayıp adeta “pirince giderken bulgurdan da olmak” istemiyorum.

Seneye yeni kartlar tanıtıldığında, bu sefer de xtx in sıfırı kalmayıp yeni kartlar zamlı rakamlarla satışa başlarsa diye endişe ediyorum.

Aldığım ram ler bile eveli gün 3650₺ iken yaşadığım kararsızlık yüzünden bugün 4000₺ gibi yüzde 10 lık zamlanmış fiyattan satın almak durumunda kaldım.

Güç kaynağı konusunda internette xigmatek, coolermaster, fps, msi veya bilindik başka markaların sarı sitede 3000-3500₺ rakamlara 1000-1200w 80+ bronz/gold arası modelleri var.
Bu modeller sahte mi değil mi emin olamıyorum, sıfır rakamları ise en az 2 kat pahalıya satılıyor.
Bildiğiniz güvenilir 2. El psu satan firmalar varsa sarı sitede, tavsiyenizi rica ediyorum.
Ben alırken ileriye dönük olması açısından tercihimi 7900XTX'ten yana kullandım, 4090 genel olarak oyun amacıyla üretilen bir ekran kartı değil ve sahip olduğu fiyatı baz alınca 7900XTX'e göre verdiği performans çok fazla değil, bunun yanı sıra kullanım durumu burada etkili, ben 2K ve 4K native kullanıyorum yani ışın izleme ve FSR gibi konular önemli değil ki bunun yanı sıra kullanım alanları kısıtlı ve kullanıcıya pek bir şey sunmuyor. 4080 Süper bu anlamda benim için bir tercih olmadı çünkü hem fiyatı 4/1 daha fazla ve native performansı yüzde 10-15 daha düşük ve ek olarak VRAM limiti problem teşkil edebilir.

Tercih sizin Nvidia'yı da seçebilirsiniz, memnun kalmayacağınız durum pek olmaz.

Akakçe sitesinden fiyatlara baktığımda, sahip olduğum kartın en düşük fiyatı 28.500₺ iken, Gigabyte 7900XTX 40.000₺ dolayında satılmakta.

Daha uygun rakama Sapphire var(38.500 gibi) ancak yakın bir arkadaşım, ülkemizde ASUS, MSI, Gigabyte ve Zotac dışındaki markalara güvenmemek gerektiğini, ekran kartında bir sorun olduğunda muhatap bulamayacağımı belirtti.

Kısaca güç kaynağı ve ekran kartı yükseltmesi, nereden bakılsa 15-20k ya patlayacak.

Sistem bileşenleri ve oyun oynama konusunda bir durum ortaya çıktı. Yeni konu açmak yerine burada paylaşayım.

Hazır sistemimde Corsair Vengeance 1x16 GB DDR5 5600MHz CL40 RAM kullanırken, Far Cry6 da tüm ayarlar ultrada iken, 4K da takılmalar yaşıyordum.
Ki 4070 Super de yaşatmaması gerekirdi.

Daha sonra Patriot Viper Xtreme 2x16 GB DDR5 6400MHz CL32 RAM taktığımda, oyunda en ufak bir kasılma, takılma oluşmadı.

RAM frekansı, gecikme değeri ve kapasitesi noktasında artış oluştuğu için normal görünebilir ancak, oyunun 16 GB üstü istemediği açıklamasında belirtilmiş.

Sizce neden böyle bir durum oluşmuş olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı