4070 Ti için model önerisi

Zotac 4070 ti trinity oc diğer 4070 ti modelleri ne göre daha küçük, ısınmasının nedeni yüksek FPS değerleri ve maalesef ki zotac firestrom ve spcetra yazılımının eksik olmasın dan kaynaklanıyor , auto da 100/39 oranın da çalışıyor fanlar manual ve fan curve mevcut .
Msi nin yazılımı gibi sıcaklık yükseldikçe fan hızını 100/70/80 yapmamasın dan kaynaklanıyor.
Örnek dying light 2 2k ultra High karışık dlss performans da 185 ile 250 FPS arası sıcaklık oda sıcaklığına göre 57 ile 61 derece .

7900 XT varken 4070 Ti almanın mantığı ne? Daha fazla performans daha ucuza geliyor
Daha iyi yazılım desteği, DLSS ve CUDA çekirdekleri. Şu an için 4070 Ti overkill bile sayılır, ileriye yönelik de gayet iyi bir tercih. Arkadaş machine learning ile uğraşır mı bilmiyorum ama uğraşan birisi için en minimum güçte NVIDIA kartı bile AMD'nin en iyi kartından kıymetlidir.

Daha iyi yazılım desteği, DLSS ve CUDA çekirdekleri. Şu an için 4070 Ti overkill bile sayılır, ileriye yönelik de gayet iyi bir tercih. Arkadaş machine learning ile uğraşır mı bilmiyorum ama uğraşan birisi için en minimum güçte NVIDIA kartı bile AMD'nin en iyi kartından kıymetlidir.
İş için kullanmıyorsan CUDA çekirdeğinin önemi yok.
4070 Tİ 12 GB VRAM ile ileriye dönük?
Kahkaha attım.

İş için kullanmıyorsan CUDA çekirdeğinin önemi yok.
4070 Tİ 12 GB VRAM ile ileriye dönük?
Kahkaha attım.
CUDA çekirdeğini machine learning için dediğimi belirtmiştim zaten. Ve evet 4k & 8k gaming gibi bir hedefin yoksa ileriye yönelik iyi bir tercih. Nasıl anladığına bağlı biraz, ileriye yönelik diyince 10 sene olarak algıladıysan başka. Ayrıca 4070 Ti şu an piyasadaki (overall değerlendirmede) en güçlü 4. kart iken tam olarak nesi komik geldi acaba?

CUDA çekirdeğini machine learning için dediğimi belirtmiştim zaten. Ve evet 4k & 8k gaming gibi bir hedefin yoksa ileriye yönelik iyi bir tercih. Nasıl anladığına bağlı biraz, ileriye yönelik diyince 10 sene olarak algıladıysan başka.
İleriye dönük deyince ne anlamamız gerekiyor?
4K geçtim 2K da bile yakın zamanda yetersiz kalacak, böyle bir kart alıp RT köklemek isterim, maalesef 12 GB VRAM ile imkansız, ilerisi için alınacak kart değil.

CUDA çekirdeğini machine learning için dediğimi belirtmiştim zaten. Ve evet 4K & 8K Gaming gibi bir hedefin yoksa ileriye yönelik iyi bir tercih. Nasıl anladığına bağlı biraz, ileriye yönelik deyince 10 sene olarak algıladıysan başka. Ayrıca 4070 Ti şu an piyasadaki (overall değerlendirmede) en güçlü 4. kart iken tam olarak nesi komik geldi acaba?

7900XT daha güçlü yani 5. oluyor.
1-2 yıl sonra 2K için bile 12 GB VRAM yetmeyecektir.
NVIDIA'nın güzel özelliği DLSS CUDA çekirdekleri ve RT bu VRAM ile RT de açmak zor olur çoğu oyunda CUDA çekirdekleri oyun için önemsiz geriye bir tek DLSS 3.0'ın avantajı kalıyor ama VRAM için değmez tabii satıp yükseltme yapmak planlanmıyorsa.

Tamam hocam nasıl anlamak istersen öyle olsun. Bu arada yukarıda iş için demişsin ama olay o boyuttan çıkalı çok oldu. Çok basit bir örnek vereyim devamlı stable diffusion kullanmak isteyen birinin CUDA çekirdekli güncel bir GPUsu yoksa online servislere para bayılmak durumunda kalır. Ayrıca inputta kafasına göre her şeyi giremez, filtreye takılır. Bu çok basit bir örnekti birkaç gün önce GPT4'ün %90ı kadar performans sergileyen ücretsiz dil modeli yayınlandı AMD kullanıcısı GPT4 kullanmak istiyorsa ayda 20 dolar bayılacak. Bu gibi durumlarda VRAM de dert değil çünkü flexgen diye bir teknoloji var. 30 gb vram isteyen dil modelini 10 gb vram ile çalıştırıp eğitebiliyorsun. Şu an belki de kulağa çok kısıtlı geliyor ama AI gelişmekte olan bir sektör, belki önümüzdeki sene belki 2 3 sene sonra müzik bestecisinden tut mekanik tasarımcısına kadar herkes için AI toollar olacak işte o noktada iki seçeneğin var ya online cloud servislere ayda dolar bazında para bayılacaksın ya da güncel bir NVIDIA GPU sahibiysen open source projeyi indirip bedavaya kullanacaksın.

Bunları kimse AMD almasın diye yazmıyorum sadece alacak kişi bunların bilincinde alsın diye yazıyorum. Şahsen sadece oyunla ilgilensem ben de AMD GPU tercih ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı