4070 Ti sistemde Fortnite'de FPS düşüyor

Akşama doğru bir kaç test yapıp bilgi sağlayacağım

Selam,
Öncelikle çok anladığımı söyleyemem fakat FPS monitor uygulamasını kullanarak test yaptım. GPU usage ortalama normal akıcı oynadığımda %80-90 oranlarında dolaşıyor ve drop olacağı zaman bu usage oranı %10-30 oranlarına düşüyor ve tabii ki anlık oluyor sadece. GPU sıcaklığı ise neredeyse sabit, 45-54 sıcaklığına ulaşıyor. CPU usage ise genel olarak %3-5-7 olarak gidip geliyor ve sıcaklık 70, arada sırada derece 79 civarına ulaşıyor. Güç tüketimi bilgisinin nereden edinildiğini dair ve güç kaynağı değiştirme konusunda bir şey yapamadım.

Eki Görüntüle 1722819
Hocam pek bilmiyorum fakat CPU use da çok az gözüküyor en iyi @messinicocugu hocama sormak

Farklı sebepler olabilir tabi ama birinden bulabilirsen power supply değiştirip deneyebilir misin? Bir de ben ekran kartını overlock yaptığımda söylediğin tarzda droplar yiyordum ve overlocktan vaz geçtim. Sıcaklıklar, güç tüketimi ne durumda?
Selam,
Öncelikle çok anladığımı söyleyemem fakat FPS monitor uygulamasını kullanarak test yaptım. GPU usage ortalama normal akıcı oynadığımda %80-90 oranlarında dolaşıyor ve drop olacağı zaman bu usage oranı %10-30 oranlarına düşüyor ve tabii ki anlık oluyor sadece. GPU sıcaklığı ise neredeyse sabit, 45-54 sıcaklığına ulaşıyor. CPU usage ise genel olarak %3-5-7 olarak gidip geliyor ve sıcaklık 70, arada sırada derece 79 civarına ulaşıyor. Güç tüketimi bilgisinin nereden edinildiğini dair ve güç kaynağı değiştirme konusunda bir şey yapamadım.

Screenshot_5.png

Bence RAM frekansından olabilir çünkü 4800MHz gerçekten yetersiz, böyle işlemciler için en az 5600-6000MHz RAM'ler lazım.
O halde RAM veya işlemciyi değiştirmek gerekebilir. MHz'i yüksek bir RAM tercih etmeliymişim sanırım. Çünkü işlemcinin, ekran kartını yeterli şekilde beslemesi gerek diye düşünüyorum. Yazılımsal olarak değil de donanımsal olarak problemse mecbur değişeceğiz ilerleyen aylarda :D
Teşekkür ederim. ^^

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı