4070 Ti sistemde mavi ekran loop - BSoD loop

Gyunbie

Kilopat
Katılım
11 Haziran 2015
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair Vengeance DDR5 6000Mhz CL36
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury 1TB
Ekran kartı
Zotac GTX 4070 Ti (Non OC)
Anakart
Gigabyte B760M AORUS ELITE AX
İşlemci
Intel 13600K
@Recep Baltaş hocam etiket için kusura bakmayın ama tam sizi aratan bir sorun.

Selam. Yaklaşık 2 hafta önce Valorant oynarken sık sık mavi ekran hatası almaya başladım. Valorant dışında bir sıkıntı yoktu. Bir süre sonra da Chrome küçük sayfalarda bile çökmeye başladı (kendi çökme ekranını gösteriyordu). Tüm bunların üstüne bir de kasaya üst kısımdan çok hafif soda döküldü fakat içine baktığımda hiçbir yerde göremedim. Sanırım filtre ve kasa üstü fanları kurtardı, zaten çok az miktardı ama emin olamıyorum.

Format düzeltir diyerek Windows 11'den 10'a formatladım. Bir süre sorun çıkmadı, her şeyi yükledim driverları güncelledim. Fakat sonra Valorant oynarken crash yedim ve mavi ekran loopuna girdi. Bilgisayarı açamadım fakat güvenli moda erişebiliyordum, bu yüzden yazılımsal bir sıkıntı vardır diye düşündüm. Burada tüm driverları güncellemeyi denedim, DDU ile grafik driverını kaldırdım, BIOS güncelledim fakat işe yaramadı. Tekrar format atma niyetine girdim ama format ekranında mavi ekran hatalarından ileri geçemiyorum. BIOS güncelledikten sonra da güvenli moda girmeme izin vermedi.

Memtest86 ile 2 defa tam tarama yaptım, sorun bulamadı. SFC /scannow denedim, işe yaramadı. GPU'yu çıkarıp açmayı denedim, olmadı. RAM'leri teker teker swaplayarak açtım, olmadı. Tüm diskleri çıkarıp farklı bir kasadan aldığım diskle açmayı denedim, olmadı. Bağlantıları tek tek kontrol ettim, olmadı. XMP açtım, kapattım, RAM'i 2400MHz'e underclock yaptım, olmadı.

Format diskiyle CMD'ye erişmeye çalıştım fakat mavi ekran veriyor. Startup repair deniyorum ama yapmıyor hata veriyor. Bir noktada Event Manager'a baktım ve 'Event ID 56, ACPI 2...' benzeri bir hata dışında bir şey göremedim.

Mavi ekran hataları sürekli değişiyordu fakat genel olarak şu şekilde:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (çoğunlukla)

APC_INDEX_MISMATCH.

DEVICE_QUEUE_NOT_BUSY

KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE

BIOS güncelleme öncesi Minidump'lar:

https://www.mediafire.com/file/zcgbhxvckefb74t/080723-12390-01.dmp/file
https://www.mediafire.com/file/i31jgstqa33xha1/080823-4218-01.dmp/file
https://www.mediafire.com/file/dkes9nvpvehtqwa/080823-4328-01.dmp/file
https://www.mediafire.com/file/qhtd0fsha0duzzn/080823-4640-01.dmp/file

Şu an ne format atabiliyorum, ne güvenli modda açabiliyorum... Format ekranında en sona kadar geliyorum, formata başlıyor fakat orada mavi ekran veriyor. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı