4070 Ti sistemde sebepsiz FPS düşüklüğü

smert

Femtopat
Daha fazla  
RAM
XPG Lancer Blade CL 30 6000 MHz 2x16
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade 1 TB 7300/6000
Ekran kartı
Palit 4070 Ti Jetstream
Anakart
MSI Pro B650-P
İşlemci
7500F
Herkese iyi günler. Yaklaşık 3 ay önce bir sistem aldım. İlk başlarda sorun yokken yaklaşık 1-1, 5 aydır bazı oyunlarda FPS düşüşü yaşadım. Örneğin Cyberpunk'ta 2K ultrada aldığım FPS ortalama 85'lerde, BF1 de aldığım FPS ortalama 70'lere düştü. Daha sonra NFS Heat'e de bakayım belki sorun o iki oyundadır dedim ancak Heat'e girerken 0 FPS, 5 dakika sonra oyuna girdiğimde de 30 FPS'lerde olduğunu gördüm. Birkaç ayar ile heat in FPS'ini normal FPS'i kadar olmasa da arttırdım ancak genel olarak sorunum geçmedi. Bir türlü çözüm bulamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarı sanırım hazır almışsınız. Ekran kartı anarkart slotunun ilk slotunda mı takılı acaba? 2. slottayken FPS düşüşüne sebep olabiliyor fakat bu kadar fazla olur mu bilmiyorum. Ayrıca benim de 4070 Ti'da böyle bir problem vardı Norton 360 for Gamers içindeki oyuncu modundan dolayı kastığını fark ettim. Sorununuz bunun gibi bir şeyden olabilir. Ayrıca sıcaklık değerleriniz nedir?

Ekran kartını kendim taktım. İlk ayda her şey gayet normaldi. Sonradan ansızın böyle oldu. Antivirüs'ü kapatıp denedim ondan değil. Sıcaklık değerleri ise ekran kartı 70 -72 arası, işlemci ise 65 civarlarında. Antivirüs taraması da yaptım bir şey çıkmadı.

Ekran kartını kendim taktım. İlk ayda her şey gayet normaldi. Sonradan ansızın böyle oldu. Antivirüs'ü kapatıp denedim ondan değil. Sıcaklık değerleri ise ekran kartı 70 -72 arası, işlemci ise 65 civarlarında. Antivirüs taraması da yaptım bir şey çıkmadı.
Yok hocam virüs taramasından vs. değil de bendeki problem Norton'un Gaming moduyla Windows'un oyun modu çakışıp düşük FPS verdirtiyordu ve internette hiçbir yerde bulamamıştım çözümünü. Bir kişi bahsetmişti sadece ve bunu yapınca geçmişti. Belki sizde de vardır diye söyledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı