ASUS GL553VD FPS düşüklüğü ve kasma sorunu

Muhammet COŞAR

Centipat
Herkese merhaba arkadaşlar,

Öncelikle forumda yeni olduğum için yanlış yaptığım noktalarda uyarırsanız sevinirim. Sıkıntımı uzun süredir birçok forum sitesinde arıyorum benzer konular var fakat ya çözüme ulaşmamış ya da çözüldü dense bile benim işime yaramadı.

Bilgisayardan iyi anlayan birisi değilim bundan dolayı kendim çok fazla kurcalamak istemedim. Aşağıda sistem özelliklerini belirttiğim bilgisayara sahibim.

Bundan yaklaşık 1 sene öncesine kadar istediğim her oyunu ortalama üstü grafiklerle oynayabiliyordum, bunlara GTA 5 ve Witcher 3 dahil. Fakat şu anda League of Legends veya Age of Empires 2 gibi iyi sistem gerektirmeyen oyunlarda bile çok kasıyor. Hatta Excel kullanırken CPU kullanımından dolayı kastığını söyleyebilirim. Özellikle aksiyon zamanlarında hareket dahi edemiyorum. Forumda daha önce araştırdığımda ekran kartı driverinin güncellenmesi gerektiği söyleniyordu onu da denedim fakat sorunum çözülmedi. Çok fazla gereksiz bilgi verip karmaşa yaratmak istemiyorum gerekli olması halinde detaylı bilgi verebilirim.

Kullandığım bilgisayarım ASUS GL553VD.
Sistem özellikleri.
  • Win 10 Pro 64 Bit.
  • Intel(r) Core(tm) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 cpus), ~2.8GHz.
  • 32 GB RAM.
  • NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartı.
  • Intel HD Graphics 630 (oyunları işlemciden değil ekran kartından çalıştırıyorum onu kontrol ettim.)
  • 256 GB SSD.
  • 1TB HDD.
Sizce sorun ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu da düşündüm fakat ısınmadan dolayı olsa en azından oyunu ilk açtığımda 3-4 dk'da olsa bilgisayar ısınana kadar normal fps değerlerinde oynamam gerekmiyor mu ?
Kimse cevap vermeyecek galiba !!!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı