4070 Ti Super vs 5070 Ti vs 9070 XT

Bütçe
70-100K (bütçemi daha da arttıra bilirim ancak monitörde alacağımdan elimden geldiğince en kârlı bir şekilde işin içinden çıkmak)
NVIDIA'nın rezalet fiyatlandırması sonuçta sadece Türkiye'de değil dünya çapında rezalet tabii Türkiye'deki kadar kötü mü orası tartışılır

Hayır hiçbir şey olmaz. Zamanla fiyat düşecek.

Yani hocam fiyatlar düşse bile ne kadar düşer bunu kestirmesi zor ama maalesef ki Türkiye'de olduğumuzdan olumlu bir tarafı yok ancak zararın neresinden dönülse kârdır umarım minimum 7-8K kadar fark eder tabii modelden modele değişir fiyatların düşme miktarı benim dediğim bu fiyat 5070 ti için

Yani hocam fiyatlar düşse bile ne kadar düşer bunu kestirmesi zor ama maalesef ki Türkiye'de olduğumuzdan olumlu bir tarafı yok ancak zararın neresinden dönülse kârdır umarım minimum 7-8k kadar fark eder.

Döngünün başındayız. İlk başta lansman fiyatının benzer fiyatında çıkar ve 1 gün geçmeden fiyatlar fırlar sonra birkaç ayın ardından fiyatlar oturur. Sonraki zamanlarda zamlar gelip tekrar artışa geçer ve bu sefer o artışların oturmasını beklersiniz derken döngüye giriyoruz.

Döngünün başındayız. İlk başta lansman fiyatının benzer fiyatında çıkar ve 1 gün geçmeden fiyatlar fırlar sonra birkaç ayın ardından fiyatlar oturur. Sonraki zamanlarda zamlar gelip tekrar artışa geçer ve bu sefer o artışların oturmasını beklersiniz derken döngüye giriyoruz.
o zaman dediğinize göre yaza kadar beklemek en iyisi şuanda

Ben de render odaklı bir sistem toplayacağım. Bütçe 50 bin TL maximum 60 bin TL.

Bu iki ekran kartı arasında kaldım. Önceliğim video render programları, sonra çok önemsiz ama biraz da oyun.
Hangisine yönelmeliyim sizce?
Fiyatlar 4070 Ti Super vs RX 9070 XT benzer...

Ben de render odaklı bir sistem toplayacağım. Bütçe 50 bin TL maximum 60 bin TL.

Bu iki ekran kartı arasında kaldım. Önceliğim video render programları, sonra çok önemsiz ama biraz da oyun.
Hangisine yönelmeliyim sizce?
Fiyatlar 4070 Ti Super vs RX 9070 XT benzer...

4070 Ti Super amacınıza daha yönelik olacaktır.
Ama 4070 Ti Super 40 civarı 9070XT fiyatı şişkin zamanla düşecektir ama bende NVIDIA alacağım 5070 Super bekleyeceğim.

38k ya 4070TIS al geç. AMD'den zaten GPU alınmaz güven vermiyor geleceğe yönelik. Şimdi böyle donanım konusunda tecrübesiz olanlar fiyat ve YouTuber'ların gazına geldiği için bir övülme durumu oluyor. 6 ay sonra sevdikleri bir oyunun hem AMD optimizasyonu hem de FSR 4 desteği olmayınca ne düşünecekler acaba.

Zaten bunların hepsi şu an yaşanıyor. İşte 2024-2025 oyunları ortada. Hepsi sıfır AMD optimizasyonu ve berbat FSR ile geldi. En yakın örnekleri vereyim FF7 rebirth, avowed, ındiana jones bu liste uzar gider.

Elbette FSR 4 farklı ama yapımcılar ne kadar destek verecek? DLSS desteği ise kesindir mükemmeldir.

5070'lerin fiyatı elbet düşecek ama pek gerek yok 4070TIS varken. Ben olsam paramı dolara yatırıp 5070'lerin fiyatının normalleşmesini beklerdim.

Nasıl güven vermiyor. Peynir ekmek gibi hazır sistemlerde 7600 7700XT tercih ediliyor. Düne kadar işlemcide de aynı yorumu yapmıslardı ama sonuc ortada. AMD aldı başını yürüyor CPU konusunda şuan zirve de ve Nvidia ne kadar sağlam rakip olsa da AMD Intel'i yakaladıgı gibi Nvidia yı yakalayacaktır.

Bir digeri de tepe modelleri olan 7900xtx ler bile harika kartlar onu geçtim hala 6900XT gibi efsane modeli kullanan sürüsüne bereket kullanıcılar var. Ben bile şuan 3080 kullanıyorum ama AMD ye bu kadar kolay leke vurulmasından yana degilim.

Kartlar başarıya ullaştığını gören tüm yapımcılar da FSR i göz ardı etmeyecektir. Devir AI devri ve bunu saf kas gücü ile en iyi hale getiren zirveye oynayacaktır. Saf kas gücünde de AMD her zaman kendini ıspatlamış durumda bakalım sonuc ne olacak. Ben olumlu bakıyorum AMD kartlara.

38k ya 4070TIS al geç. AMD'den zaten GPU alınmaz güven vermiyor geleceğe yönelik. Şimdi böyle donanım konusunda tecrübesiz olanlar fiyat ve YouTuber'ların gazına geldiği için bir övülme durumu oluyor. 6 ay sonra sevdikleri bir oyunun hem AMD optimizasyonu hem de FSR 4 desteği olmayınca ne düşünecekler acaba.

Zaten bunların hepsi şu an yaşanıyor. İşte 2024-2025 oyunları ortada. Hepsi sıfır AMD optimizasyonu ve berbat FSR ile geldi. En yakın örnekleri vereyim FF7 rebirth, avowed, ındiana jones bu liste uzar gider.

Elbette FSR 4 farklı ama yapımcılar ne kadar destek verecek? DLSS desteği ise kesindir mükemmeldir.

5070'lerin fiyatı elbet düşecek ama pek gerek yok 4070TIS varken. Ben olsam paramı dolara yatırıp 5070'lerin fiyatının normalleşmesini beklerdim.

Çoğu oyunda zaten DLSS desteği yok. 20 tanesinde varsa da 10 tanesi bozuk7 hiç gerek yok bence o paralara NVIDIA almaya. Az biraz daha beklersek 9070 XT'nin fıyatı bence düşecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı