4070 Ti Super vs 7900 XT Nitro+

Vallahi bende bakarken denk geldim 4070 Ti Super'e.
Sanırım kırpılmış RTX 4080 cipi içeriyor. Teorik olarak her iki cip aynı ama belirli revizyonlara gidilmiş.
1720983170963.png

1720983187131.png

Size zaten laf anlatabileceğimi düşünmüyorum. Kafanızda bitirmişsiniz mevzuyu. Madem her türlü 4070 alacaktınız neden konu açtınız ki.
Önyargılı olmak yerine 7900’ü öneriyorsanız bana nvidia teknolojisine karşı nasıl bir avantajım olacak, zarara geçer miyim geçmez miyim bunu anlatsanız belki fikrim değişir. Nede olsa bunun için konu açtım.

Ön yargılı olmak yerine 7900'ü öneriyorsanız bana NVIDIA teknolojisine karşı nasıl bir avantajım olacak, zara geçer miyim geçmez miyim bunu anlatsanız belki fikrim değişir. Nede olsa bunun için konu açtım.

Ben NVIDIA taraftarı değilim şahsen. O fiyata denk bir AMD varsa AMD alır geçerim. Bunun nedeni malum 4000 serisi kartlar çıkınca ekran kartları için çok önemli olan DLSS teknolojisi 3000 serisi için kesildi. Bu her an 4000 serisinde olabilir. Yani 5000 serisi çıkınca yeni DLSS teknolojisinden mahrum kalabilirsiniz. Ancak AMD tarafında böyle bir şey yaşamazsınız. Her ne kadar FSR DLSS'den biraz geride olsa da yıllarca FSR desteği alacaksınız. Diğer nedenlerden biride saf güç bence saf güç çok önemli, AMD tarafıda saf güç konusundada aşırı önde. Benim tavsiyem AMD almanız yönünde.

Ben NVIDIA taraftarı değilim şahsen. O fiyata denk bir AMD varsa AMD alır geçerim. Bunun nedeni malum 4000 serisi kartlar çıkınca ekran kartları için çok önemli olan DLSS teknolojisi 3000 serisi için kesildi. Bu her an 4000 serisinde olabilir. Yani 5000 serisi çıkınca yeni DLSS teknolojisinden mahrum kalabilirsiniz. Ancak AMD tarafında böyle bir şey yaşamazsınız. Her ne kadar FSR DLSS'den biraz geride olsa da yıllarca FSR desteği alacaksınız. Diğer nedenlerden biride saf güç bence saf güç çok önemli, AMD tarafıda saf güç konusundada aşırı önde. Benim tavsiyem AMD almanız yönünde.

Saf güç olarak evet AMD önde fakat FSR'ı NVIDIA kartlar da kullanabiliyor. Yani NVIDIA teknoloji olarak AMD ile aynı durumda olsa evet saf gücü yüksek olan kartı seçerim hatta AMD sözde FSR 3 ile yakalayacaktı fakat hala kötü diyorlar bu durum da AMD için parlak değil keşke biraz daha net olsa.

Saf güç olarak evet AMD önde fakat FSR'ı NVIDIA kartlar da kullanabiliyor. Yani NVIDIA teknoloji olarak AMD ile aynı durumda olsa evet saf gücü yüksek olan kartı seçerim hatta AMD sözde FSR 3 ile yakalayacaktı fakat hala kötü diyorlar bu durum da AMD için parlak değil keşke biraz daha net olsa.

Dediğim gibi siz kafada konuyu bitirmişsiniz. Alacağınız kartı iyi günlerde kullanın.

İşlemcim 7800x3D olduğu için ilk düşüncem 7900 XT almaktı hani uyumluluktan bir performans artışı vs olur diye ama işte teknoloji muhabbeti biraz düşündürüyor NVIDIA teknolojiyle bu saf gücü yakalamıyor mu zaten?

İşlemcim 7800x3D olduğu için ilk düşüncem 7900 XT almaktı hani uyumluluktan bir performans artışı vs olur diye ama işte teknoloji muhabbeti biraz düşündürüyor NVIDIA teknolojiyle bu saf gücü yakalamıyor mu zaten?

Hem CPU, hem GPU AMD olunca sam teknolojisi ile performans artışı oluyor %10 civarı.

Vallahi işte bu durumdan dolayı ilk 7900 XT düşünmüştüm ama her oyunda artmıyor diye biliyorum.

Hocam 7900XT daha güçlü. 4070 TI super DLSS ile karşısına çıkınca denk düşebiliyor.
Bu arada Windows 11 ile birlikte NVIDIA tarafında da yazılım hataları baş göstermeye başladı.
3070TI kullanıyorum, Windows 11 ile birlikte oyunlarda sürekli donma yaşıyordum. Herkes Windows 11'den kaynaklı sanıyordu fakat kontrol ettiğimde NVIDIA kaynaklı olduğunu anladım. Her bilgisayar açılışımda görev yöneticisinden bir şeyler sonlandırmak zorunda kalıyorum oyunda fps düşüşü yaşamamak için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı