Çözüldü 4070 Ti tek güç kablosuna ne yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

colt0777

Hectopat
Merhaba.

Güç kaynağımdan çıkan tek PCI-e 8 pin güç kablosunu 4070 Ti'ın 8pin X 2 dönüştürücüsüne bağlarsam yüksek wattlarda sorun oluşturmaz mı? İdeal olarak sanırım güç kaynağından çıkan iki farklı kabloyu o dönüştürücüye bağlamak gerekiyor diye duydum. Ancak bende ikinci bir kablo yok PSU'a takabileceğim.

Elimdeki güç kaynağından çıkan tek PCI-e 8 pin kablosunu ekran kartından çıkan dönüştürücüye bağlamamda herhangi bir sakınca var mı?

Ekran kartı: PNY 4070 Ti verto white Edition.
Güç kaynağı: Thermaltake Toughpower Grand RGB 750W.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tek kablodan 2x8 pin bağladığında, tam yükte sorun çıkar.

Kart 285W, 75W slottan çeker, kalan 210W tek kablo için çok fazla, çalışır ama uzun vadede ısınmadan dolayı soket,kablo erimesi veya ani kapanma sorunu yaratır.
Soketlerin uç kısmının görselini atın bakalım PCI içinse onu kullanırsınız.

Ondan 2 tane olması gerekiyor.

Yoksa, yapacak bir şey yok aynı kablodan 1 tane daha temin edeceksiniz.
Yarın ekran kartım kargoyla gelecek. Acaba o kutunun içinden çıkma ihtimali var mı? Onda PCI-e dönüştürücü çıkıyor çünkü. Ayrıca bu kabloyu Vatan Bilgisayar tarzı yerlerden temin edemez miyim içinden çıkmazsa?

Bulduğum kablo bu. İki farklı ucunu attım.
msg860542485-4623.jpg
msg860542485-4624 (1).jpg

PSU'ya PCI-e çıkışlı 2 tane kablo takacağım. O PCI-e çıkışlarına da ekran kartımla gelen 2pci-e girişli 12pin çıkışlı olan dönüştürücüyü de ekran kartına takacağım doğru mu anladım? Yarın PSU için gerekli ekstra kabloyu alacağım.

Elimde yok ancak şimdi kasayı tekrar açıp bakacağım en son baktığımda görememiştim bir PCI-e slotu boştu bakalım başka boşta PCI-e kablosu takılıdır belki. Bulamazsam yarın Vatan bilgisayar var evime yakın oradan temin etmeyi düşünüyorum.

Az önce size attığım kırmızı kablo PSU'ya girdi. Başarılı duruyor çok mutlu oldum. Fotoğraftaki üstteki kırmızı kablonun altındaki slot boştu demin fotoğrafını attığım kabloyu o boş slota taktım yani. Öncesi ve sonrası şeklinde fotoğrafları attım şimdi söktüğüm siyah kabloları yerine geri takacağım.

Bu takmış olduğum ikinci kırmızı pci-e kablosuyla beraber bu iki kablo ekran kartımı besleyecektir değil mi? Watt olarak hayli hayli taşır diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim bunca saat kadar yardım ettiğiniz için. ^^

Dosya Ekleri

• msg860542485-4625.jpg
    msg860542485-4625.jpg
    209 KB · Görüntüleme: 37
  • msg860542485-4626.jpg
    msg860542485-4626.jpg
    139,9 KB · Görüntüleme: 31
Az önce size attığım kırmızı kablo PSU'ya girdi. Başarılı duruyor çok mutlu oldum. Fotoğraftaki üstteki kırmızı kablonun altındaki slot boştu demin fotoğrafını attığım kabloyu o boş slota taktım yani. Öncesi ve sonrası şeklinde fotoğrafları attım şimdi söktüğüm siyah kabloları yerine geri takacağım.

Bu takmış olduğum ikinci kırmızı pci-e kablosuyla beraber bu iki kablo ekran kartımı besleyecektir değil mi? Watt olarak hayli hayli taşır diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim bunca saat kadar yardım ettiğiniz için. ^^
Rica ederim, evet durum budur, o iki kablo anakartla beraber 375W güvenli güç taşır, sizin kartınızı rahatlıkla besler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı