4070 Ti vs 7900 XT

Bit veri akış yolundaki taşınan veri miktarıdır.Bit ekran kartı alımında gözden geçirilecek son şeydir.
Amaç oyun ise şuan 8 GB VRAM yetersiz geliyor bazı oyunlarda,12 GB olması birkaç sene problem çıkarmaz fakat ondan sonraki yıllarda az gelecektir.
Dlss3 bu eksiği kapatmaz değil mi?
 
Elinde varsa değiştirmesin boş yere zarara girmeye gerek yok. Sıfırdan alınacak olsa ben 4070 Ti tercih ederdim ama ne daha DLSS 3.0 tam oturabildi ne de AMD tarafından ciddi karşılıklar geldi.

7900 XT sürücülerle ve AMD'nin yapacağı alternatif işlerle dezavantajlarını yavaş yavaş kapatacaktır. Oyun oynanacaksa 7900 XT iyidir şimdilik, 4070 Ti alanlar DLSS 3.0 açıp "uçuyoruz be" demiyorlar şu anda. Aceleye gerek yok.
 
6800 XT ekran kartım vardı. Sorunum sebebiyle servise gönderdim ve XFX RX 7900 XT ile değişim yaptılar. Bu ekran kartını satıp ASUS TUF 4070 Ti mı alayım yoksa sizce 7900 XT'yi mi kullanayım? DLSS3 efsane görünüyor. AMD yazılım tarafında da 6800 XT'de beni acayip üzdü. Bu yüzden 4070 Ti gönlümden geçiyor. Fakat saçma bir değişiklikte yapmak istemiyorum. Mantıklı olan sizce hangi tercih olur?

Ne karar verdiniz acaba merak ediyorum bende iki kart arasında kaldım.
 
Ne karar verdiniz acaba merak ediyorum bende iki kart arasında kaldım.

Bence asla XFX adlı firmayla çalışmayın.
3 adet ekran kartını denedim. Üçünde de problem yaşadım.
Hepsinin konusu bu forumda var. Profilime bakabilirsiniz.
XFX Swft 319 RX 6800 XT, XFX Merc 319 RX 6800 XT, XFX Merc 310 RX 7900 XT
Üçünden sadece merc 319 6800 olanından memnundum o da arızalı üründü. Memnundumdan kastımda sorunlu olmasına rağmen çekilebilir düzeydeydi yani verdiğiniz paranın hakkını vermiyordu. Masaüstünde falan takılmalar yapıyordu. (Tüm donanımları test ettim. Ekran kartı olduğundan gayet eminim. Ki *serb*nchm*rk gibi testlerde de sadece ekran kartı sorunlu görünüyordu.)
Yine profilimdeki konudan bakabilirsiniz videolu şekilde gösterdim.

Sadece ikisi arasında seçim yapmak zorundaysanız ve marka değiştiremiyorsanız 4070 ti öneririm. Ama asus 7900 xt serisinde birkaç bir şeyler yapmış kart performansı vs. diğer markalara göre daha iyiymiş. Belki asus 7900 xt tercih edilebilir ama bence amd kötü bir seçim olur. Şu anda herkes birçok sorun yaşıyor. Kimse inkar etmesin. Siyah ekran sorunları, görüntülerde tuhaf şeylerin oluşması (örn: bembeyaz ekranda bir anda kare, dikdörtgen turuncu alanların oluşması mouse ile üzerine gidince düzelmesi, ekranda tuhaf tuhaf çizgiler belirip sonra gitmesi. Bunlar monitör ile alakalı değil kendi laptop'ımı bağladım hiçbir sorun yaşamadım.) AMD yazılım tarafında asıl sorunlara odaklanmıyor bence ve kesinlikle yazılım konusunda başarılı değil. Bu sebeple nvidia'dan şaşmayın. Laptop'um da 1050 ti var. 6 yıldır bana bu kadar sorun yaşatmadı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı