4070 VRAM'i yeterli mi?

Burası neresi 30 yaşında biri olarak 2014'ten beri üye olduğum yer yer gelip forumu, makaleleri okuduğum yer değil mi?
Evet, klasik konu değiştirme çabaları. Bilgi eksiği olduğu bir yer gördüğü an konuyu dağıtır ve konuyu yaş/üyelik muhabbetine çeker. Arkadaşım, biz ekran kartı ve ekran kartı teknolojileri hakkında konuşuyoruz, senin yaşın bizim umurumuzda değil, bunu belirtme ihtiyacını neden kendinde görüyorsun? 30 yaşındasın diye bilmediğin bir konu hakkında yorum yapıyorsun diye sana saygı duyacağımızı mı zannediyorsun? 2014'ten beri forumu kullanıp hala tanıyamadıysan bu senin problemin. Ben de bu forumu 2014'ten beri kullanıyorum, hiçbir zaman sizin gibi kanıtsız konuşmadım veya yaşımı belirtme ihtiyacı duymadım. Bir insan doğru bilgi veriyorsa 10 yaşında da olsa 80 yaşında da olsa saygı duyarım.

Daha fazla uzatmak istemiyorum, RTX 4070 benim gözümde mantıksız bir kart. Sıfır takıntısı olan bütçe arttırıp 4070 Ti alsın, NVIDIA takıntısı yoksa 7900 XT alsın, paramı verimli kullanmak istiyorum diyen de 2. el 3090'a yönelsin.

Herkese iyi sosyaller.

Bende 5700XT var alırken 1440P için almıştım. Çoğu oyunu oynatıyor ama artık oyunlarda ayar yapmam gerekiyor. Özellikle VRAM olarak sıkıntı yaşıyorum.

Pek çok etken var aslında. Tekelliğin getirisi ile kullanıcıları güncelleme yapmaya zorlamak, oyun firmalarının seri üretim basar gibi oyun basmalarından sebep optimizasyon özürlü çıkmaları... Uzar gider.

@Oreki Doğru diyorsun kaynak sunuluyor, DLSS 3 ün DLSS 2 den önümüzdeki dönemi düşünürsen kötü olma ihtimali yok zaten bunu anlatamıyorum. Şu anda oyun bazlı ve yazılımsal olarak eksik yanları olabilir ama kısa vadede bunlar çözüldüğünde her türlü iyi olması gerekecektir olmadı mı o zaman nvidia kendi ayağına sıkar. Ama 3090 gibi madencilik piyasasının da eline düşmüş bir kartı alıp dlss3 ün geliştiğini görünce ikinci elden yok pahasına satmak yerine dlss3 riskini de göz önüne alıp 4070 alırım en azından 2.el piyasası ile arasında kaybım olmaz.

@BerkayZ87 konuyu değiştirmiyorum ne yazık ki sadece video izleyip, parçaların yanına bile yaklaşmadan atıp tutan, milletin türkiye şartlarında var olan önemli bir miktar parasını yanlış yönlendirilmesine karşıyım.

Kalmaz.

Nvidia oyunlara özel VRAM optimizasyonu yapıyor. AMD kartlarda bu yok o yüzden fazla VRAM koyuyor sizin hatırınız için değil.
Nvidia'nın "mükemmel" VRAM optimizasyonu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı