4070'li DDR5 sistemin 4060'lı DDR4 sistemden daha düşük FPS vermesi normal mi?

Sorun ne olabilir? Windows 10 Pro yüklemeyi düşünüyorum. Sizce denemeli miyim? Sadece CS ve PUBG oynuyorum masaüstünden.
Bence 11'de kalın. zira bir süre sonra windows 10'dan destek kesilecek. Sorun PUBG kaynaklı da olabilir. optimizesi sorunluymuş. diğer oyunlarda durumlar nasıl?

Sorun ne olabilir? Ekran kartı kullanımı PUBG'de very Low ayarda %50-60 geçmiyor. Diğer bahsettiğim arkadaşın sistemde ekran kartı 90-99 kullanımı. Windows 10 Pro yüklemeyi düşünüyorum. Sizce denemeli miyim? Sadece CS ve PUBG oynuyorum masaüstünden.
Bu arada yüzdeleri bilemeyeceğim fakat şunu söylemem gerekirse çok takılmayın. sonuçta siz 300 arkadaşınızda 350 - 360 alıyormuş. arada 50 - 60 fps farkı var büyük ihtimal fps ayarlarıda yapmış olabilir bir bakıma. yani arada 120 - 200 fps farkı olsaydı o zaman sorun sizde olabilirdi diye düşünüyorum. takılmalar droplar falan olmuyorsa fazla takılmayın.

Birde bu yüzde sorunu sadece PUBG'de mi oluyor?

Son düzenleme:
Bence 11'de kalın. Zira bir süre sonra Windows 10'dan destek kesilecek. Sorun PUBG kaynaklı da olabilir. Optimizesi sorunluymuş. Diğer oyunlarda durumlar nasıl?

Daha önce Windows 10 pro yüklü DDR4 sistemim vardı. FPS'ler normaldi. Aynı sorunu DDR5 kullanan bir arkadaşım yaklaşık 2 yıl önce sistemi benimkinden daha iyi olmasına rağmen o yaşıyordu. DDR4 FPS bakımından DDR5'ten daha öndemi diye düşündürüyor. Hepsinde olamasada PUBG ve CS gibi oyunlarda. FPS değerleri CS de 1920x1080 orta ayarlarda 300-400 arası değişiyor. Şöyle bir durumda başıma geldi arkadaş PUBG'de genel olarak benden yüksek olmasına rağmen haritada FPS düşük olduğu bölgelerde benden 50-60 FPS düşük alıyor. Gerçekten anlam veremedim bu durumlara.

Bence 11'de kalın. Zira bir süre sonra Windows 10'dan destek kesilecek. Sorun PUBG kaynaklı da olabilir. Optimizesi sorunluymuş. Diğer oyunlarda durumlar nasıl?

Bu arada yüzdeleri bilemeyeceğim fakat şunu söylemem gerekirse çok takılmayın. Sonuçta siz 300 arkadaşınızda 350 - 360 alıyormuş. Arada 50 - 60 FPS farkı var büyük ihtimal FPS ayarları da yapmış olabilir bir bakıma. Yani arada 120 - 200 FPS farkı olsaydı o zaman sorun sizde olabilirdi diye düşünüyorum. Takılmalar droplar falan olmuyorsa fazla takılmayın.

Bir de bu yüzde sorunu sadece PUBG'de mi oluyor?

Genelde PUBG oynadığımiz için kıyası orada yaptık. Bir arkadaştada 1660 Ti 5600Xli bir sistem var. Ve o arakadaştan sadece 70-80 FPS fazla alıyorum. Bilmiyorum bu durum normal mi? Çok daha fazla almam gerekmiyor mu?

Daha önce Windows 10 pro yüklü DDR4 sistemim vardı. FPS'ler normaldi. Aynı sorunu DDR5 kullanan bir arkadaşım yaklaşık 2 yıl önce sistemi benimkinden daha iyi olmasına rağmen o yaşıyordu. DDR4 FPS bakımından DDR5'ten daha öndemi diye düşündürüyor. Hepsinde olamasada PUBG ve CS gibi oyunlarda. FPS değerleri CS de 1920x1080 orta ayarlarda 300-400 arası değişiyor. Şöyle bir durumda başıma geldi arkadaş PUBG'de genel olarak benden yüksek olmasına rağmen haritada FPS düşük olduğu bölgelerde benden 50-60 FPS düşük alıyor. Gerçekten anlam veremedim bu durumlara.

Genelde PUBG oynadığımiz için kıyası orada yaptık. Bir arkadaştada 1660 Ti 5600Xli bir sistem var. Ve o arakadaştan sadece 70-80 FPS fazla alıyorum. Bilmiyorum bu durum normal mi? Çok daha fazla almam gerekmiyor mu?
PUBG İşlemci odaklı diye biliyorum. CS'de İşlemci odaklı. PUBG'de hem optimizasyon sorunu var hem de haritadan haritaya, bölgelerden, mekanlardan da değişkenlik gösterir fps değerleri. DDR4 DDR5'ten FPS konusunda daha önde değil. tam tersi.

Vallahi bilemeyeceğim teknik bilgim o kadarda yok. ekran kartınızda sorun olabilir belki. ama dediğim gibi 50 - 60 fps yüzünden fazla dert etmeyin.

PUBG işlemci odaklı diye biliyorum. CS'de işlemci odaklı. PUBG'de hem optimizasyon sorunu var hem de haritadan haritaya, bölgelerden, mekanlardan da değişkenlik gösterir FPS değerleri. DDR4 DDR5'ten FPS konusunda daha önde değil. Tam tersi.

Anladım hocam. Şu an hiç üşenmedim Windows 10 Pro yükledim. Bir de o şekilde deneyeceğim. Formattan sonra abakart driverlarını yüklememe gerek var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı