40A 90V Laboratuvar Tipi Güç Kaynağı Projem

Makaleler
15
Yer
Ankara
Daha fazla  
İyi forumlar. İşin doğrusu pek bu işlerden anlamıyorum, yavaş yavaş öğreniyorum.

40A 90V ayarlı güç kaynağı için şunları almayı düşünüyorum:

1. 850W Kaliteli bir PSU (ucuza buldum)
  2. DC to DC güç yükseltici: Bakayelektronik-1800W 10-60V'Dan 13-89V'A 40A Dc-Dc Gerilim Yükseltici Modül Fiyatları ve Özellikleri
  3. Dijital Voltmetre Ampermetre PCB Çift Ekranlı Voltmetre Ampermetre Elektronik Cihazlar için Devre Koruma Kablolaması 0V-100V(50A) : Amazon.com.tr: Yapı Market
  4. Açık olup olmadığını anlamak adına düzgün bir Led Ampul.
  5. Biri siyah diğeri kırmızı 2 adet born jak.
  6. Anahtar

Bu proje uzun vadede sağlıklı olur mu? DC to DC yükselticiye ek soğutma ve macun değişimi yapabilirim, sıkıntı değil.

@Taptic
@Yener K.

Merhaba. Bu projeyi seçilen komponentlerle yapabilme düşünceniz bir fikir olarak çok güzeldir, ancak DC-DC güç dönüşümlerinde PSU'nun 12 volt DC çıkış gücü (amper değeri) çok düşük kalır. Çünkü +12 volt DC çıkışlı PSU'nun 12 volttaki amper çıkış değeri 150-200-240 A gibi yüksek amper çıkış değerlerinde (yüksek amper-saatli aküler gibi) olabilmelidir. 850 watt PSU' nun mevcut etiket değeriyle bunu DC-DC dönüştürücünün girişinden alıp çıkışta ayarlı voltaj (40 A' da) çıkışıyla verebileceğini sanmıyorum. Bunun nedeni giriş watt (PSU ile) gücü ile dönüştürücü çıkışındaki kayıplı çıkış gücü eşit olamayacaktır, giriş gücü düşük kalacaktır.

Linkteki DC-DC konverter özellikle solar sistemlerdeki voltaj (güç) dönüşümlerinde, elektrikli araç uygulamalarında, bu araçlarla amper değeri yüksek 12 voltluk akülerle daha yüksek volt değerlerine (48 volt DC gibi) yapılan tadilatlı dönüşümlerde, vb. genellikle kullanılıyor. Konuyla ilgili videoları az önce epey detaylı inceledim. İnternette laboratuvar tipindeki diğer başka ayarlı güç kaynakları uygulamalarını araştırmanızı öneririm.

Bir de DC-DC konverterle yapılan voltaj ayarının günlük uygulamalarda sürekli olarak yapılması bu trimpotları kolayca bozabilir, çünkü bunlar bir veya birkaç kere kalibrasyon amaçlı ayarlanıp sabit olarak bırakılırlar, yani az olan kullanıma daha uygundurlar. Bu ayar sürekli (günlük ve sık) yapılacaksa devre kartındaki potansiyometrelerle bu çok daha uygun olur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı