4133MHz RAM 2666MHz'de çalışıyor

yiyitc5

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 980 ekran kartı
asus rog strix b550f gaming
ryzen 5 3600
32gb ram
XPG Spectrix D60G 8 GB RAM'lerden kullanıyorum bilgisayarımda 4 tane takılı 4133MHz olmasına rağmen 2666MHz de çalışıyor birkaç video izledim BIOS üzerinden profile 1 yapınca MHz artıyor dediler fakat profile1 yapınca bilgisayarım açılmıyor BIOS kendini sıfırlıyor.
Anakartım ASUS ROG STRIX B550F Gaming Wi-Fi II.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 slot RAM takılı olması bu tarz sebeplerden dolayı pek tavsiye edilmiyor. 2 tanesini çıakrtıp deneyin. 2. ve 4. slot takılı kalsın.

4 slot RAM takılı olması bu tarz sebeplerden dolayı pek tavsiye edilmiyor. 2 tanesini çıakrtıp deneyin. 2. ve 4. slot takılı kalsın.

Kalan 2 RAM'i hiç kullanmayacak mıyım?

Tüm sisteminizi yazarmısınız. Genelde tüm parçalar zincirin en yavaş halkası hızında çalışır.

XPG Spectrix D60G 8 GB RAM'lerden kullanıyorum bilgisayarımda 4 tane takılı 4133MHz olmasına rağmen 2666MHz de çalışıyor birkaç video izledim BIOS üzerinden profile 1 yapınca MHz artıyor dediler fakat profile1 yapınca bilgisayarım açılmıyor BIOS kendini sıfırlıyor.
Anakartım ASUS ROG STRIX B550F Gaming Wi-Fi II.
4 RAM takıldığında hız düşer. Genelde anakartın özelliklerinde yazar.

Sebebi bu.

Tüm sisteminizi yazar mısınız? Genelde tüm parçalar zincirin en yavaş halkası hızında çalışır.

Gameforce 600watt Power
ASUS GTX 980 4 GB ekran kartı.
Ryzen 5 3600.
XPG Spectrix D60G 8x4 RAM.
Samsung 500GB M.2 SSD.

Sebebi bu.

Açıklama yapabilir misiniz?

Gameforce 600watt Power
ASUS GTX 980 4 GB ekran kartı.
Ryzen 5 3600.
XPG Spectrix D60G 8x4 RAM.
Samsung 500GB M.2 SSD.

Açıklama yapabilir misiniz?
Teknik özellikleri kenara bırakırsak 4 slot kullanıldığında slotlar arasında parazitlenme sebebi ile mhz de düşme yaşanıyor. Sizde olan bu görünüyor.

Teknik özellikleri kenara bırakırsak 4 slot kullanıldığında slotlar arasında parazitlenme sebebi ile MHz de düşme yaşanıyor. Sizde olan bu görünüyor.

Arttırmanın bir yolu yok mudur yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı