42.000 TL'ye sistem önerisi

• Konuyu başlatan Rouly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 647

Rouly

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Aklıma kasa alma fikri geldi, elimde R5 5600 ve RX 6700 XT var ama kaşınıyorum herhalde.

Almayı düşündüğüm parçalar bunlar, son anda vazgeçmezsem bir iki güne almayı düşünüyorum. Var mı daha iyi öneriniz? Elimde Cooler Master Masterliquid ML240L V2 sıvı soğutucu var ve uyup uymadığından tam emin değilim ama ne olur ne olmaz diye upgrade kitini de almak istiyorum.

(sıvı soğutma bendeki ama gerek var mı?)

Önerilere açığım. Diğer kasayı da burada veya başka bir yerde satarım muhtemelen. Monitör 1080p 360 Hz kullandığım için şu anlık değiştirmeyi düşünmüyorum, belki ileride 2K geçerim veya böyle devam ederim.

Tek merak ettiğim şey.
Bu iki ürün arasında 575 TL fark var ancak benim göremediğim bir ayrıntı mı var yoksa aynılar mı?

Soğutucu uyuyormuş yani kite falan gerek yokmuş.

RAM olarak fikrimi değiştirdim, aşağıdaki ürünü alacağım. Fazladan bir slot boşta kalsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence almayın sisteminiz gerçekten güzel onun yerine yatırım yapılabilir ama siz bilirsiniz.
Evet hocam bende bunu çok düşündüm, acaba gereksiz yere para mı harcıyorum diye çok düşündüm ancak almaya karar verdim. Sistem benim olacak ve yarısını ödeyeceğim. Diğer yarısı başka bir yerden ödenecek ortalama 21K vermiş olacağım ve diğer kasamı da satarak bunu daha da düşürmeyi düşünüyorum.

resim_2024-03-02_140103787.png
Aynı sistemi bu şekilde 1.5K farkla alabilirsiniz Super olarak. Elinizdeki sıvı soğutma uyuyorsa sistemle gelen soğutmayı da satarsınız.

Bence en mantıklısı elinizdeki parçaları satıp elinize daha da geçen bütçe ile DDR5 sistem kurmanız.
Hatta 2.elden sağlığı yüksek SSD ve ekran kartı alıp diğer soketleri daha da tavan yapabilirsiniz.

Bence en mantıklısı elinizdeki parçaları satıp elinize daha da geçen bütçe ile DDR5 sistem kurmanız.
Hatta 2.elden sağlığı yüksek SSD ve ekran kartı alıp diğer soketleri daha da tavan yapabilirsiniz.
O kadar gerek olduğunu düşünüyorum hocam, bu sistem her istediğim şeyi yapmaya yeter aslında. Yine de dediğiniz çok mantıklı geldi.

O kadar gerek olduğunu düşünüyorum hocam, bu sistem her istediğim şeyi yapmaya yeter aslında. Yine de dediğiniz çok mantıklı geldi.

Gerekli-gereksiz tartışılır ama en mantıklısı bu.
Çünkü SSD'ler global dahil olmak üzere ciddi bir balon artışa geçti. Türkiye'de üflesen %50 zam geliyor zaten.
O yüzden 2.el sağlam SSD ve 2.el RX 7700XT veya https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-phoenix-12gb-gddr6x-192-bit-1158164253/detay alınabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı