- Makaleler
- 3
42 İstanbul'a başvurdum ve online testi geçtim. Tanışmak için tarih belirlememi istediler. Ne nasıl olacak hiçbir fikrim yok. Daha önce giden varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Herhangi bir kodlama bilgisi gerekiyor mu? İnternette bir yazı okudum, oraya gittiğimizde Shell ile bir kod yazıyormuşuz ve bunu 2 kişi ile bir yapay zeka değerlendiriyormuş sanırım.Daha dün ana eğitime geçtiğime dair email aldım, spesifik olarak sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin yoksa youtube da insanlar yeteri kadar anlatıyorlar nasıl bir yer olduğunuŞu anda belirledikleri tarihte online bir toplantı gerçekleşecek ve toplantıda sana 42'yi tanıtacaklar mutlaka katıl. Ardından belli tarihlerde 42 havuzu denilen 1 aylık bir sürece katılacaksın başarıyla tamamlarsan tebrikler ana eğitimdesin.
Biraz kodlama bilgisine sahip olmanı öneririm, kodları C dilinde yazıyoruz ama inanılmaz temelinden başlıyoruz. Printf gibi klasik bir fonksiyonu bile kullanamıyorsun döngü olarak sadece while kullanabiliyorsun mesela. O yüzden ben C biliyorum diye gelenlerinin yarısının hiç bir şey yapamadığına çok şahit oldum. Önemli olan algoritma bilgisi illa C dili öğrenmene gerek yok python da öğrenebilirsin ama kod-algoritma bilgisine gitmeden önce sahip olursan çok faydalı olur senin için.Herhangi bir kodlama bilgisi gerekiyor mu? İnternette bir yazı okudum, oraya gittiğimizde Shell ile bir kod yazıyormuşuz ve bunu 2 kişi ile bir yapay zeka değerlendiriyormuş sanırım.
Süreci kısaca anlatabilirsen sevinirim. Ayrıca internetteki hiçbir tarihe katılamıyorum, yer yok diyor.
Katılıp katılmamak arasında gidip geliyorum. C dili hiç ilgi alanım olan bir dil değil o yüzden ne yapmalıyım emin olamadım pek. Değerlendireceğim, sağ olun.Biraz kodlama bilgisine sahip olmanı öneririm, kodları C dilinde yazıyoruz ama inanılmaz temelinden başlıyoruz. Printf gibi klasik bir fonksiyonu bile kullanamıyorsun döngü olarak sadece while kullanabiliyorsun mesela. O yüzden ben C biliyorum diye gelenlerinin yarısının hiç bir şey yapamadığına çok şahit oldum. Önemli olan algoritma bilgisi illa C dili öğrenmene gerek yok python da öğrenebilirsin ama kod-algoritma bilgisine gitmeden önce sahip olursan çok faydalı olur senin için.
Shell ilk başta sana verilecek olan görev ve biraz baş belası kod bilgisiyle alakası yok, tamamen zsh terminalini öğrenmekle alakalı çok detay vermek istemem tadı kaçmasın
Kendine has bir kontrol mekanizması var oranın kısaca ödevi gönderdikten sonra rastgele 2 kişi yanına gelip ödevini kontrol ediyor, kontrollerden sonra bir de bilgisayar kontrol sağlıyor ve sonucunu öğreniyorsun.
Şu sıralar çok talep var 42 için tarihler dolayısıyla tarihler hızlı doluyor yenileri açıldığında emailine mesaj geliyor düzenli aralıklarla bakmanı öneririm.
Dediğim gibi C yalnızca bir araç(ben sıfır C bilgisi yarım python bilgisi ile gittim) 1 ay içerisinde, başka dilleri de öğrenirken işine yarayacak şeyler öğreniyorsun. Sadece bir yazılım öğrenme yeri olarak düşünme burayı, takım arkadaşlığı, insan ilişkisi, iyi araştırma yapma gibi çeşitli, hayatta her daim sana lazım olacak şeylerde kazanıyorsun. Bence mutlaka denemelisin başarsan da başaramasan da güzel bir deneyim olarak kalıyor.Katılıp katılmamak arasında gidip geliyorum. C dili hiç ilgi alanım olan bir dil değil o yüzden ne yapmalıyım emin olamadım pek. Değerlendireceğim, sağ olun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.