42 saatlik Cyberpunk 2077 deneyimi

ANGARA MESSI

Hectopat

Öncelikle bir oyunu oynayabilmemiz için o oyunun iyi çalışması gerekir. İlk girdiğimde (1.03 sürüm) 1080p High grafikte 70-90 arası FPS alama rağmen oyun sanki kasıyormuş hissi veriyordu. 1.04 yaması ve ekran kartı üreticilerinin Cyberpunk optimize sürümleri indirdikten sonra bu kasma hissiyatı gitti. Halen optimizasyon konusunda büyük sorunlar var. Örnek olarak şehirde araba sürüyorum, sağa sola mousu döndürdüğümdü ortalama 80 FPS aldığım oyun bir anda 50-60'lara düşüyor ve bu hissediliyor. PS4'deki durumlar ortada.

Grafikler gayet güzel görünüyor. Night City atmosferi inanılmaz hissettiriyor. Yapay zeka çok kötü. NPC'lerin arabayı durduk yere bariyerlere çarptırma mı dersin, yolun ortasında durması mı dersin, daha neler neler. Arabamızla sokakta duran bir NPC'nin yanına yaklaştığında direkt bağırıyorlar, adamın yanına 10 hızla yaklaşıyorum 100'le ezecekmişim gibi tepki veriyor. Arabamı çağırıyorum, araba bana geleceğine benden uzaklaşıyor. Bug konusuna hiç girmeyeceğim çünkü her girdiğimde yaşadığım oyunu etkilemeyen buglar oldu. Birkaç defa öyle buglar oldu ki eski kaydıma dönmek zorunda kaldım.

Sokak hikayesini bitirdim. Maalesef sonuç beni tatmin etmedi, kesinlikle çok daha iyi bir son olabilirdi. Hikaye anlatımı güzel, oyun kendini tekrar etmiyor. Yan görevler çeşitli. Müzikler efsane. Uzun zamandır sıkılmadan saatlerimi gömdüğüm tek oyun oldu. Zamanınız yoksa oyunu bitirmekte sorun yaşayabilirsiniz. Her şeyi yapmaya çalışınca 3 hikaye toplam 100 saati bulur. Sadece hikaye görevleri yaparsan en fazla 20 saat sürer.

Epic Games'de şu an indirim ile oyun 190 liraya geliyor. Günümüz oyunlarının fiyatlarına bakarsanız 190 lira bu oyun için gayet uygun.

Oynadığım PC özellikleri (1080p High 60-80 FPS):
  • RX 5700 XT
  • R5 3500X
  • 16 GB RAM

Oyunda birden fazla son var düzgün seçim yapmadığın için yanlış bir sona gitme ihtimalin yüksek çünkü ne nasıl dediğin bir iğrenç son da var.

Oyunda birden fazla son var düzgün seçim yapmadığın için yanlış bir sona gitme ihtimalin yüksek çünkü ne nasıl dediğin bir iğrenç son da var.

Her hikayede 2 farklı son var diye biliyorum. Sokak çocuğu hikayesinin 2 sonunu da gördüm biri zaten bütün oyun boyunca yaptığımız uğraşa karşı saçma bir son, öbürü de kötüydü ben daha iyi bir son beklerdim.

Hocam ben 1050Ti ile 120 saat gömdüm oyuna ve ilk 45-50 saatten sonrası işkenceydi oyun buglarından dolayı. Sırf %100 yapmak için oynayıp %97 de kaldım bazı görevlerde bug oldu sahne ilerlemedi falan.

Hocam ben 1050 Ti ile 120 saat gömdüm oyuna ve ilk 45-50 saatten sonrası işkenceydi oyun buglarından dolayı. Sırf %100 yapmak için oynayıp %97'de kaldım bazı görevlerde bug oldu sahne ilerlemedi falan.

İyi dayanmışsın. O kartla optimize yokken bayağı sıkıntı yaşamışsındır. Bir de oyun bugları olunca... Bende de aynı şekil sahne ilerlemeyen birkaç bug oldu maalesef. İlerde optimize sürümleri gelince tekrar başlayacağım.

Bende 66 saatimi gömmüş olarak şöyle söyleyeyim, hayatım boyunca gördüğüm en buglı oyunlardan, sürekli bir bug var oyunu kırmasa da gerçekten can sıkıcı (karakterin aynaya bakınca kel gözükmesi, diyalogların altta takılı kalması, arabaya binerken saçma sapan bir şekilde karakterin dik duran suretinin çıkması gibi), ana hikayesi ve yan görevleri gayet beğendim, atmosfer çok güzel ama çok kısa be kardeşim.. Ağır bir Witcher fanı olarak ana hikayenin bi' 40 saat olmasını istedim açıkçası çünkü olsaydı bayıla bayıla oynardım. (buglara rağmen) Yapay zekaya gelecek olursak yapay zeka tam bir fiyasko, açık dünyada yolda yürüyen npc'lerden tut çatıştığımız yapay zekaya kadar yapay zeka çok kötü olmuş. Gerçekten çok anlamsız davranıyorlar ve saçma sapan tepkileri var,çatışmadaki yapay zekalar ise aşırı kolay bir şekilde ölüyorlar yani oyunda bir zorluk yok, başlarda biraz zorlanabilirsiniz ama geliştikçe ve silahlarınız yükseldikçe caiz ise tam bir ilah oluyorsunuz, polisler bile alamıyor sizi o kadar diyeyim. Son olarak performans kısmı gerçekten iyi bir sisteme ihtiyacınız var,eski nesil konsollar zaten tam bir rezalet olmuş, tavsiyem 2060 ve üstü bir sistemde oynamanız, internetiniz iyi ise GeForce Now'da oynayabilirsiniz 60+ mbps bir internetiniz varsa gayet takılmadan oynuyorsunuz.

1060 ekran kartım ile düşük ayarlarda bile 60 FPS alamıyorum. Şubat ayına kadar 2 güncelleme gelecekmiş onları bekleyeceğim. O zamana kadar Assassin's Creed Odyssey oynayacağım. Bakalım gerçekten düzeltebilecekler mi oyunu.

Bende videolardan izlediğim hissi söyleyeyim 144p gayet kötü HD izleyemiyorum videoda bile kasıyor 60 FpS felan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…