4200 TL Bütçe Rx480 Sistem Toplama

Evet, Ryzen'in oyunlarda daha az performans gösterdiği doğru ama daha güçlü bir işlemcidir ve ben alınmasının daha doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Ayrıca oyunlar optimize edilmese bile DX12 ile öne geçeceğini düşünüyorum. RX 480 ilk çıktığında da durum böyleydi. Sizin bilginizi sorgulamıyoruz hocam, yanlış anlaşılmasın.

Evet, Ryzen'in oyunlarda daha az performans gösterdiği doğru ama daha güçlü bir işlemcidir ve ben alınmasının daha doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Ayrıca oyunlar optimize edilmese bile DX12 ile öne geçeceğini düşünüyorum. RX 480 ilk çıktığında da durum böyleydi. Sizin bilginizi sorgulamıyoruz hocam, yanlış anlaşılmasın.

Optimizasyon sağlanınca FPS farkı kapanacaktır.

CPU kullanımı çok daha düşük.

Daha ucuz ve çok daha iyi fanı var.

Oyunlar çift çekirdek gücüne önem vermeye başlarsa İ5'leri ezip geçecektir.

Bu yüzden Ryzen daha iyi olabilir bence.

Hele RX 480 ile Ryzen 5'in çok iyi olacağını düşünüyorum.

Ben zaten tahminde bulunmadım. Durumu açıkladım. Elbette bende performansı artsın isterim. Niye istemeyim ki? Nvidia çalışanı değil başka bir şey değilim. :) Ne AMD ne de siz oyunların optimize edilmesi konusunda kesin bir şey söyleyemezsiniz. Olay oyun stüdyolarında bitiyor. Burada da parayı veren düdüğü çalar hesabı aslında. :)

Monitörü VX2257 ya da VX2457 modelini almanı öneririm. Onun haricinde bir sıkıntı yok. İstersen ilk başta ekstra soğutucu almadan SSD'yi 240-250 GB yaparsın. Sonra işlemci soğutucusu alırsın. Kutunun içinden stok soğutucu çıkıyor ama fazla ses çıkarıyor. İdaretenlik bir soğutucu yani.

Not: Sistem toplama da ki amacınız nedir? Oyun odaklı mı?

Evet, oyun amaçlı.

XFX yerine MSİ Armor beklesem daha iyi gibi sanki.. XFX kullandığın bir marka mı ? Önerdiğin için sordum yanlış anlama hocam.

Nazım hocam Ryzen 5 1600 fiyatı İ5 7600 ile hemen hemen aynı. Burda Ryzen 5 tavsiye etmeniz ileriye dönük olduğu için mi yoksa İ5 7600 den de üstte gördüğünüz için mi ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı