4200 TL'ye sistem tavsiyesi

Muratcann

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba, 4200 TL'ye bir pc toplamak istiyorum fakat Asus rog gr8'i gördükten sonra fikrim birazda değişti. Yanında gelen mekanik klavye ve mouse cabası sizden ricam sizce asus rog'a güzel bir ekran alıp mı kullansam yoksa aynı fiyata bir pc mi dizsem daha iyi performans alır mıyım? Alırsam bu sistemi nasıl dizmeliyim? Dizersenizde monitörü katmanızı rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplama sistem her zaman iyidir, uğraşmak istemiyorsan hazır sistem alabilirsin. MSI Z97 seçme amacım, ileride upgrade edebileceğini düşünerek. GTX 970 henüz yeni bir kart, çekinmeden alınabilir. SSD seçimim sistemi "tam performans" kullanman için ideal olacaktır.

www.vatanbilgisayar.com: Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

www.vatanbilgisayar.com: Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: SAMSUNG SH-224DB/RSBS 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Asus 23.6" Vn247H Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Rc-K380 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram - Vatan Bilgisayar

Toplam Tutar 4.075,23 TL

RAM seçimi konusunda 2x4gb seçtim ben. İleride bir ram daha almak isterim dersen, şu tek slotlu 8gb'ı alabilirsin "www.vatanbilgisayar.com: Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram - Vatan Bilgisayar" Onun haricinde klavye, mouse gibi seçimlerin konusunda yardımcı olmak pek tarzım değil ama ben SS Rival+Logitech G105 kullanıyorum.

Stok soğutucu olarak daha iyi bir şey alabilirsin ama yine de karar senin. Soğutucular hakkında pek bilgim olmadığı için ona karışmamayı tercih ediyorum.

Topladığım sistem Technopat'ın 2015 masaüstü sistem tavsiyelerinden alıp, kendime göre düzenledim. @M.Hakan dan onay almadan sistemi alma derim :)

@eternal 'ın da sistemi gayet güzel fakat bu bütçeye daha uzun ömürlü olacak i7'yi eklemekte fayda var
Ayrıca Rog GR8'de sanırım dizüstü tipi işlemci ve GTX 750 ti var. Yani bu bütçeye toplanabilecek PC'yle kıyaslanamaz bile.

Alttaki sistemi tercih edebilirsin:

Adsız.jpg

@M.Hakan 'ın sistemindeki soğutucu çok iyi, O.C uyumlu işlemci seçimi seni en az 4 sene götürür. Ben yine de 2x4gb yerine tek slotlu 8gb öneriyorum, ileride bir 8 daha alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı