427 Mbps hızdaki internette videolar donuyor

4 ay önce süperonline dan aldım. Sitesine girip görebilirsiniz.

Daha öncesinde google drive üzerine linklenmiş videolar oluyordu onları 1080 p rahatça izleyebiliyordum, şimdi ise videolar dediğim gibi 5 saniyede bir donuyor. Sıkıntı bende değilse nasıl izleyemiyorum ? o zamana göre daha iyi bir internet paketine sahibim. Bu süre zarfında site mi yavaşladı yani ?
Eğer düşündüğüm site ise oynatıcıyı değiştirip deneyebilirsin bazı dizilerin farklı oynatıcılarda var ve ya daha sakin bir saate izliyeceksin.

4 ay önce Superonline'dan aldım. Sitesine girip görebilirsiniz.

Daha öncesinde Google Drive üzerine linklenmiş videolar oluyordu onları 1080p rahatça izleyebiliyordum, şimdi ise videolar dediğim gibi 5 saniyede bir donuyor. Sıkıntı bende değilse nasıl izleyemiyorum? O zamana göre daha iyi bir internet paketine sahibim. Bu süre zarfında site mi yavaşladı yani?

Şu an Google Drive olmasına rağmen mi donuyor yoksa Google Drive olmadığı için mi donuyor?
Eğer Google Drive değilse, donması normal dediğim gibi.

Şu an Google Drive olmasına rağmen mi donuyor yoksa Google Drive olmadığı için mi donuyor?
Eğer Google Drive değilse, donması normal dediğim gibi.
Bir mesaj yazmıştım fakat site ismi var diye gelmedi sanırsam. Neyse Google Drive da dahil hocam anime izlerken genelde Google drive görürsem ondan izliyordum ama evet o da donuyor. Hemde izlenmeyecek derecede donuyor.
Mesela şöyle söyleyeyim bir bölümüne tıkladım çeviri yapmış olan gruplar çıkıyor sitede birine tıklayınca upload ettikleri linkler geliyor ve bu linklerden bazıları (içinde google drive yadisk gibi sonradan yavaşlamış oynatıcılar da mevcut) hızlı çalışıyordu fakat o hızlı çalışanlar bile izleyemeyeceğim kadar yavaşladı 4-5 saniyede bir donmalar meydana gelmeye başladı.

Son düzenleme:
Bir mesaj yazmıştım fakat site ismi var diye gelmedi sanırsam. Neyse Google Drive da dahil hocam anime izlerken genelde Google Drive görürsem ondan izliyordum ama evet o da donuyor. Hemde izlenmeyecek derecede donuyor.
Mesela şöyle söyleyeyim bir bölümüne tıkladım çeviri yapmış olan gruplar çıkıyor sitede birine tıklayınca upload ettikleri linkler geliyor ve bu linklerden bazıları (içinde Google Drive yadisk gibi sonradan yavaşlamış oynatıcılar da mevcut) hızlı çalışıyordu fakat o hızlı çalışanlar bile izleyemeyeceğim kadar yavaşladı 4-5 saniyede bir donmalar meydana gelmeye başladı.

Google Drive oynatıcısında sıkıntı yaşıyorsanız, Google Drive'dan dosyayı indirmeyi deneyebilirsiniz.

Öncelikle selamünaleyküm bunu çözmenin yolu 5 GHz modunda kullanmanız eğer gözükmüyor ise aparat ile bağlantı kurmak lazım ben öyle yaptım mesela 200 megabit bir hızım var 80 alıyordum aparat değiştim PC de çok iyi oldu FPS değerleri düzeldi CAT 8 kabloda taktım ne olur nolmaz diye şu an için iyi vallaha tıkır tıkır sende dene istersen kolay gelsin.

Öncelikle selamünaleyküm bunu çözmenin yolu 5 GHz modunda kullanmanız eğer gözükmüyor ise aparat ile bağlantı kurmak lazım ben öyle yaptım mesela 200 megabit bir hızım var 80 alıyordum aparat değiştim PC de çok iyi oldu FPS değerleri düzeldi CAT 8 kabloda taktım ne olur nolmaz diye şu an için iyi vallaha tıkır tıkır sende dene istersen kolay gelsin.
Önerdiğin şeylerin hiçbiri sorun ile alakalı değil. Sorun videonun bulunduğu sunucu veya ISS tarafındaki bant genişliği kısıtlaması. Kullanıcıya ulaşan hızda sorun olsa senin dediklerine bir tık hak verebilirdim ancak böyle bir sorun yok.

Türkcell ile o sitelere girebilmeniz bile başarı. Türkcell kullandığım zamanlar aynı sorunlara sahiptim. Bazı popüler servisler dışında internet hızımı düzgün bir şekilde kullanamıyordum veya sansüre takılıyordum. Türk Telekom altyapısı gelir gelmez Türk Telekom'a geçtim ve artık böyle bir sorunun yok.

İsim verin test edelim.
Internet Speed Test
burdan multi threadı "off" yapıp test yapın. kaç çıkıyor?
Dediğiniz sitede hız testi yaptım ortalama 110 mbps çıkıyor internet hızım.
O sıkıntı genelde eski laptoplarda oluyor bendeki cihaz wifi 6 teknolojisine sahip ve 2.4 gbps ye kadar indirme hızı alabiliyor.
Hız testinin linki arkadaşlar : https://testmy.net/db/Uj11fCWRw
Türkcell ile o sitelere girebilmeniz bile başarı. Türkcell kullandığım zamanlar aynı sorunlara sahiptim. Bazı popüler servisler dışında internet hızımı düzgün bir şekilde kullanamıyordum veya sansüre takılıyordum. Türk Telekom altyapısı gelir gelmez Türk Telekom'a geçtim ve artık böyle bir sorunun yok.
Yani haklı olabilirsiniz şuanda tek avantajım steam indirme hızımın iyi olması bundan önce zaten türknet 100 mbps lik paket kullanıyordum ama böyle tuhaf tuhaf yavaşlıklar olmuyordu. Kapıya gelip fiber hattın döşendiğini 200 mbps lik paketlerinin olduğunu ve bu hızın taban hız olacağını söylediler ben de neden olmasın dedim. Yani merakım bu sıkıntı superonline ile alakalı bir yavaşlık mı ? veya bu yavaşlık tarafımca bir sıkıntı mı? giderebilir miyim ? gibi gibi sorular var aklımda. Herhangi bir yavaşlık söz konusu ise sözleşmeyi tek taraflı fes etme hakkım olduğunu söylediler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı