43.000 TL'ye R5 7500F ve RX 9060 XT sistem alınır mı?

Hocam hoş geldin attiklarimi bir gozden gecirebilir misin F/P diyebilecegin sadece oyun icin hangisini almalıyım.

Attığın kasada RAM değiştirip direk alabilirsin. Ama Sinerji'de bulunan 7500x3D sistem tam makine. Olmuşken iyisi olsun dersen tereddüt etmeden onu al. Az önce attığın sistem de F/P dengesi iyi bir sistem.

Attığın kasada RAM değiştirip direk alabilirsin. Ama Sinerji'de bulunan 7500x3D sistem tam makine. Olmuşken iyisi olsun dersen tereddüt etmeden onu al. Az önce attığın sistem de F/P dengesi iyi bir sistem.

Konu başlığında da baska sistemler var ama sana guvendigim icin okeyim hangi RAM takilmali buna peki.

MFG açıp, +45ms lag ile sürünerek mi? Native oyun performansında, saf kart gücü olarak rezil durumda. Olması gereken fiyatın 4-5k üzerine satılan bir kart. MFG açmadan Ultra ayarlarda, Doom the Dark ages, Indiana Jones gibi oyunlarda 100FPS üstü değer zor görürsünüz. Ekrana attığı blur ve aksiyon anlarında ki bulantı hissi cabası. RTX5070 uzak durulması gereken bir ekran kartı.

Sistemde SSD hangi model yazmıyor. RAM 5600MHz CL48 bile çıkabilir. 7500F+9060XT 1080p için süper kombinasyondur. Fakat bileşen kalitesizliği sistemi alınabilir durumdan çıkartıyor. Elle sistem toplamak şu an çok daha mantıklı ve uygun olur. İllaki hazır sistem istiyorsanız.

RAM seçeneklerinde +1290 TL vererek TwinMOS voltx yazan ürünü seçin.
SSD kısmında +2838 TL vererek wdblue SN5000 seçeneğini seçin.
Kasa kısmında +361TL vererek Cougar MX220 kasayı seçin.
Soğutma sistemleri kısmında +774TL vererek fspnc5 modelini seçin.

Yahut bütçe yeterse direk şu sisteme bakabilirsiniz.

Hocam eğer ince hesapta güzel bir indirim olmazsa Sinerji'deki attığınız sistemi alacağım fakat yeni bir anakart ekleme seçeneği gelmiş sizce 1500 lira farkla asrocka geçeyim mi? Bana 2 RAM slotu yeter Max 32 GB kullanırım. 7200MHz'de fazla ama 3 tane M.2 SSD yuvasının olması kafamı karıştırdı. Şu an ki haliyle dramsiz 1 TB ssd yeter mi? Öyle çok oyun oynayan bir insan değilim ama özellikle en çok sevilen oyunlara bakayım dedim bir oyun 100-150GB yer kaplıyor. O yüzden ya anakartı 1500 lira farkla yükseltmeyi ya da 2TB SSD seçeneğini kullanmak istiyorum ama 2TB yapmak için sadece 500(dramsiz)-800(dramli) TL yetiyor. Ben çok detay bilmiyorum maalesef aralarında ki kalite farkı yüksek mi?

Hocam eğer ince hesapta güzel bir indirim olmazsa Sinerji'deki attığınız sistemi alacağım fakat yeni bir anakart ekleme seçeneği gelmiş sizce 1500 lira farkla asrocka geçeyim mi? Bana 2 RAM slotu yeter Max 32 GB kullanırım. 7200MHz'de fazla ama 3 tane M.2 SSD yuvasının olması kafamı karıştırdı. 1 TB hafıza yeter mi? Öyle çok oyun oynayan bir insan değilim ama özellikle en çok sevilen oyunlara bakayım dedim bir oyun 100-150GB yer kaplıyor. O yüzden ya anakartı 1500 lira farkla yükseltmeyi ya da 2TB SSD seçeneğini kullanmak istiyorum ama 2TB yapmak için sadece 500-800TL yetiyor. Ben çok detay bilmiyorum maalesef aralarında ki kalite farkı yüksek mi?

Geçebilirsiniz hocam. 6+2+1 faz VRM yapısı var, ASRock anakartın. Biraz daha iyidir. 3 adet M.2 slotu olması büyük avantaj. Zaten 4 RAM slotu kullanmak, oyun için ideal değildir. RAM hızları düşer. En iyi oyun sistemlerinde bile, 2 slot kullanılır. 6000 MHz CL30-CL28 ise, tavsiye edilen en stabil ve en verimli değerlerdir. Yerinizde olsam tercih ederdim. Orta segment işlemci upgradesi için, yeterli bir seçenek. Alt segmentten çıkıp, bir tık ortaya yaklaşmış olursunuz.

Geçebilirsiniz hocam. 6+2+1 faz VRM yapısı var, ASRock anakartın. Biraz daha iyidir. 3 adet M.2 slotu olması büyük avantaj. Zaten 4 RAM slotu kullanmak, oyun için ideal değildir. RAM hızları düşer. En iyi oyun sistemlerinde bile, 2 slot kullanılır. 6000 MHz CL30-CL28 ise, tavsiye edilen en stabil ve en verimli değerlerdir. Yerinizde olsam tercih ederdim. Orta segment işlemci upgradesi için, yeterli bir seçenek. Alt segmentten çıkıp, bir tık ortaya yaklaşmış olursunuz.

Peki hocam ona 1576 TL fark ile asrock anakarta geçip ileride 1tb ssd daha almak yerine 865 TL farkla 2TB SSD'ye geçmek mantıksız mı? Birde son özelleştirme önerilerinizi alıp sizi daha fazla bunaltmamak istiyorum. Benim kafamda 800 tl farkla ssd'yi 2tb yapıp 378 tl fark ilede kasayı cougar yapıp 52.243 TL'ye sipariş vermek vardı . Ama son söz sizin bu arada 2 bin fark ile işlemci değiştirmeye değer mi? Ben r5 7500x3d'nin akıcı bir şekilde oynatacağını düşünüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı