44K sıralama ile bilgisayar mühendisliği okunur mu?

omeerbey

Centipat
Daha fazla  
YKS sayısalda 44K sıralama ile sezonu kapattım. Bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum.
Üniversite önerileriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim :)

Artı olarak bir konu daha var, çevremdekiler diş hekimliği okumamın daha iyi olacağını söylüyor.
"Mühendislikte iş bulamazsın vb."
Çok ikilemde kaldım ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
YKS sayısalda 44K sıralama ile sezonu kapattım. Bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum.

Artı olarak bir konu daha var, çevremdekiler diş hekimliği okumamın daha iyi olacağını söylüyor.

Hangi şehirdesin?

Ne okursan oku, kendini geliştirmen lazım. Sayısal için 44K sıralama gayet iyi, daha iyi yapabileceğini düşünüyorsan mezuna da bırakabilirsin lakin illa ki bir tercih yapacak olsaydım; ben diş hekimliğini seçerdim.

Kendini geliştirirsen her yerde ekmek var.
Bilgisayar mühendisliği çok popüler o yüzden daha iyi üniversitelerde elektrik-elektronik vb. yakın bölümlerde de tercihte bulanabilirsin. Mezun olunca yakın işler yapma olasılığın çok yüksek.

Diş hekimliğinde de artan bir işsizlik ve düşük ücret problemi var. Yeni mezunları asgari ücret düzeyinde iş bulabiliyor. Yani bu sorun sadece mühendisliğe özel değil, tıp dışında hiçbir bölüm sana iş garantisi vermiyor. Ancak bilgisayar mühendisliği iş bulmak konusunda kendini geliştirmeye açık birisiysen iyi bir iş imkanı sunuyor.

Bilgisayar mühendisliği çok popüler o yüzden daha iyi üniversitelerde elektrik-elektronik vb. yakın bölümlerde de tercihte bulanabilirsin. Mezun olunca yakın işler yapma olasılığın çok yüksek.
Evet, herkes bilgisayar mühendisi olmaya çalışıyor ama kimse yapay zekanın gelecekteki etkisini düşünmüyor. Tabii geleceği görmek mümkün değil ama yapay zeka ne kadar gelişirse gelişsin insan sağlığını asla bir yazılıma emanet edeceklerini düşünmüyorum.

Gördüğüm kadarıyla çok fazla insan Bilgisayar mühendisliği okumaya başladı yakın gelecekte bu mesleğe olan talep ve maaşlar doğal olarak düşecek ve iş bulma zorluğu artacak diye düşünüyorum. Üstüne yapay zekanın bu mesleğin belirli alanlarını kötü yönde etki edeceği söyleniyor.( konu hakkında çok bilgi sahibi değilim sadece kendi düşüncem.)

Hangi şehirdesin?
Kastamonu'dayım ama tabiki burayı düşünmüyorum

Elektrik elektronik hiç ilgimi çekmiyor, artı olarak yazılım dillerinde belli bir bilgim var o yüzden buna yoğunlaşmıştım. İş imkanları nasıldır acaba?

Diş hekimliğinde de artan bir işsizlik ve düşük ücret problemi var. Yeni mezunları asgari ücret düzeyinde iş bulabiliyor. Yani bu sorun sadece mühendisliğe özel değil, tıp dışında hiçbir bölüm sana iş garantisi vermiyor. Ancak bilgisayar mühendisliği iş bulmak konusunda kendini geliştirmeye açık birisiysen iyi bir iş imkanı sunuyor.
Bazı yerlerde kendinizi geliştirseniz bile Türkiye'de bilgisayar alanında iş bulamazsınız diyorlar, kafamı karıştırdı.

Bazı yerlerde kendinizi geliştirseniz bile Türkiye'de bilgisayar alanında iş bulamazsınız diyorlar, kafamı karıştırdı.

Ben Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 3 yıldır yazılım sektöründe back-end developer olarak çalışıyorum. Bunu söyleyenlerin yazılım sektöründeki tecrübesine ve diplomasına bakmak gerek.

Ben Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 3 yıldır yazılım sektöründe back-end developer olarak çalışıyorum. Bunu söyleyenlerin yazılım sektöründeki tecrübesine ve diplomasına bakmak gerek.
İş bulma konusunda sorun yaşadınız mı?
Bir de özel değilse hangi üniversiteden mezun olmuştunuz ve şuan hangi şehirdesiniz?

Güncel

Güncel

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı