Aksine hocam çok mutluyum aldığım cihazdan bir iki güne daha detaylı inceleyeceğim. İş güçten fırsat gelmedi şu an. Sadece 4070-4080 cihazları ülkede bu fiyatlarda görmek beni üzüyor. Kartı koyup FHD panelleri yapıştırıyorlar. Bu fiyatlara 2K cihaz bulmanın zorluğunun üzüntüsündeyim. Zaten dediğim gibi iki sene beni götürsün yurt dışından son sınıf bir cihaz almayı düşünüyorum. Ekran çözünürlüğü ve ekran kartı benim için yeterli, işlemci de orta ayar olmasında sıkıntı yok. Dediğim gibi eski oyunları oynayacağım zaten. Benim eski külüstür laptopun bile açabileceği oyunlar![]()
Mutluysanız ne ala hocam. Emin olun o işlemci üzmez sizi o vadede. Paneli zaten çok iyi. Merak ediyorum HDR hangisi var? 400 mü Dolby mi? Bunu çözemedim sadece. Bu en başta ülke ile ilgili bir durum ne yazık ki. Cillop gibi donanım yapıştırıp orta şekerli kasa koyup %45 panel sayıyorlar. Üstüne 250 nit. Koskoca ROG bile 250 nit söze hacet. Ülkemizde beğenilmeyen Katana yurdışında 2 k fantastik panelleri olan çok model var. Ülkemize reva görülen Cyborg Thin konuşmaya değmez. Yine MSI özelinde yeni hatta eski Pulse, Crosshair, sword 50k 4060 bile olsa şu piyasada satılan en kaliteli ürün. 2K alüminyum kasa, 500nit 6 hava çıkışı. Tarz bir tasarım (kişiye göre değişir elbette) gel gör fiyatını kırpılmış sword rezil gibi 70 k
3070'te 8 GB VRAM yok muydu? 2K için bile sıkıntılı bir değer bu. 4K'da ayarlar çok düşürülmeden DLSS ve fg olmadan oyun oynamak çok zor gibi. Tabii kastettiğim hafif oyunlar (FIFA vb.) Değil CP77 gibi oyunlar.
8 GB VRAM var doğru. Saat hızı 4000 göre düşük. Bant genişliği CUDA, bir olarak daha yüksek. Hiç ayar kısmadan ghost of 4 k Ultra 50, yüksek 60.
Diğerlerini Ultra 4 k 45-50 benim için fazlasıyla yeterli OLED panelde görüntü gayet kaliteli. Akıcı görünüyor zaten. Yine söylediğim gibi çok istersem 2K minimum 60. DLSS olmadan.
Cp 77 4K 31-52 maksimum 2K DLSS performans, kalite 55+, God of War, Cryssis yeni sürümleri, Mafia yeni sürümler (garip şekilde Mafia 3 ekstrem düşük. Optimizasyon bence. Berbat hatta) Mirage, Witcher, middle of Shadow war - mordor, RDR2, Far Cry 5-6 4K ortalama 45-60. yine 2K 55-60+
Benim AAA oyunda FPS derdim yok. Ultra - yüksek 4K 45- 50 olsun yeter. Ya da panel çözünürlük 4K, oyun çözünürlük 2K Ultra 60 yine yeter. Bu panelde 60 lüks kaçırıyor zaten.
Son düzenleme: