Aksine hocam çok mutluyum aldığım cihazdan bir iki güne daha detaylı inceleyeceğim. İş güçten fırsat gelmedi şu an. Sadece 4070-4080 cihazları ülkede bu fiyatlarda görmek beni üzüyor. Kartı koyup FHD panelleri yapıştırıyorlar. Bu fiyatlara 2K cihaz bulmanın zorluğunun üzüntüsündeyim. Zaten dediğim gibi iki sene beni götürsün yurt dışından son sınıf bir cihaz almayı düşünüyorum. Ekran çözünürlüğü ve ekran kartı benim için yeterli, işlemci de orta ayar olmasında sıkıntı yok. Dediğim gibi eski oyunları oynayacağım zaten. Benim eski külüstür laptopun bile açabileceği oyunlar
3070'te 8 GB VRAM yok muydu? 2K için bile sıkıntılı bir değer bu. 4K'da ayarlar çok düşürülmeden DLSS ve fg olmadan oyun oynamak çok zor gibi. Tabii kastettiğim hafif oyunlar (FIFA vb.) Değil CP77 gibi oyunlar.
Evet özellikle Crosshair çok beğeniyordum. Ülkemize Dell'in Alienware ve Gigabyte'ın oyun bilgisayarları uğramıyor bile. Olsa da tek tük. Boşverin hocam herkes kendi seçimini yaptı zamanında.Mutluysanız ne ala hocam. Emin olun o işlemci üzmez sizi o vadede. Paneli zaten çok iyi. Merak ediyorum HDR hangisi var? 400 mü Dolby mi? Bunu çözemedim sadece. Bu en başta ülke ile ilgili bir durum ne yazık ki. Cillop gibi donanım yapıştırıp orta şekerli kasa koyup %45 panel sayıyorlar. Üstüne 250 nit. Koskoca ROG bile 250 nit söze hacet. Ülkemizde beğenilmeyen Katana yurdışında 2 k fantastik panelleri olan çok model var. Ülkemize reva görülen Cyborg Thin konuşmaya değmez. Yine MSI özelinde yeni hatta eski Pulse, Crosshair, sword 50k 4060 bile olsa şu piyasada satılan en kaliteli ürün. 2K alüminyum kasa, 500nit 6 hava çıkışı. Tarz bir tasarım (kişiye göre değişir elbette) gel gör fiyatını kırpılmış sword rezil gibi 70 kadamlar Vector kalitesinde kasa 4080 olmayan ürün yapmış. Yıllardır bu bu şekilde. Ülkemizde tam tersi ne yazık. Neyse konuyu çöplüğe döndürdüm sanırım
Başka konulara da bakıyorum ara sıra 4080 ekran kartlı laptoplar için bile 1080p ekranlı ürünler öneriyorlar.
Gigabyte'ın.
Ben panelden vazgeçemeyenlerdenim hocam. gerekirse oyunları low - akıcı ayarlarda oynarım ama video film izlerken veya içerik oluştururken panelim 1080p üstü çözünürlükte olacak, şuanki modelde HDR var mı bilmiyorum ama normalde Legion 5'larda hdr oluyordu. Yine TR'ye özel bir özellik kısması olabilir tabi.Hocam o ayrı konu. Aynı Vector ROG Rusya Azerbaycan Avrupa 2K panel. Ülkemizde kırpılmış 1080. o donanım için bir şeylerden feragat etmek gerek ne yazık ki. 4080 FHD elbette en iyi seçim değil. Üste en az 20k çoğu insan veremez. Uzun süre araştırıp 2K 240Hz panel bilgisi bile buldum ROG ve Vector için. Bazı arkadaşlar panel değişimi düşündü ama garanti durumu olunca erteliyorlar mecbur.2 sene uzun süre. 4080 bile olsa yarım performans halde 1080 razı gelmek ülkemiz için kabul edilebilir durum olmamalı. Çok kötü durum gerçekten. Bu yüzden iki seçenek var. Ya adam gibi paneli olan 4070 tamah edeceksin ya da performans uğruna panelden vazgeçeceksin ne yazık ki. Bu durum tamamen kullanıcı seçimi. 4080 120 FPS veriyorsa sen 2K 4070 70-80.. Tamam diyeceksin. Her şekilde fg, mod far ya da DLSS ile zaten 4 sene kafan rahat (60FPS tamamsan) herkes mühendis ya da her gün render, çizim 3D b işi yok 4080 için. Uzun soluklu elbette 4080 daha iyi seçim. Özetle bence amacı oyun oynayan, gündelik işlerde fazlasıyla yeterli 4070 hatta 60 2K 350-400-500 DCI-P3 yoksa sgrb al geç. Üstü zevk-lüks benim gözümde. (keza 4080 1080 panelde lüksü hala tartışılır)
Merhaba, buradaki diyaloglardan bayağı bir faydalandım. Fakat halen karar vermekte zorlanıyorum.
2K olmayan ve fakat 4080 olan şu cihaz alınır mı sizce??
Bu rakamlara 4080 ancak bulunabiliyor malum. 2K düzgün bir cihaz bulmak da fazlasıyla zor.
Yahut Full HD olsun dersek 4070'li bu cihaz için bu fiyatlara ne dersiniz?
Teşekkürler.
Ben panelden vazgeçemeyenlerdenim hocam. Gerekirse oyunları Low - akıcı ayarlarda oynarım ama video film izlerken veya içerik oluştururken panelim 1080p üstü çözünürlükte olacak, şu anki modelde HDR var mı bilmiyorum ama normalde Legion 5'larda HDR oluyordu. Yine TR'ye özel bir özellik kısması olabilir tabii.
Kart okuyucu olmaması kötüymüş bilmiyordum bunu. Ama kasa kalitesi çok iyiydi benim cihazın. Özellikle Mediamarkt ve Teknosa'da yakından çok laptop inceledim. Hepsi kalitesiz plastikti, ısınmada ileride sorun açabilir o cihazlar sanki.Hocam yeni konu açsanız daha iyi olur. Bazen sıkıntı olabilir konu içinde konu. Ve daha fazla görüş gelir size alternatif olur.
Hocam bu üründe var sertifikası bilmiyorum ama.
https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_5_15IAH7H?M=82RB00DCTX burada Dolby yazıyor zaten. Genelde Pro model Legion VESA HDR 400-600 olur. LOQ daha değişken. Legion 5-7 prosuz modeller karışık. Dolby HDR'ya da VESA 400. Pro ile düz Legion panel kalitesi aynı sayılır emin olun. Biri 360 nit diğeri 450-520 her üründe bu aynı değil. Yine ülkeye göre Legion Pro da bile 300-350 nit var.
@745396 hocam tekrardan selamlar, iki gündür detaylı kurcaladım aldığım laptopu. Dediğim gibi çok çok memnunum. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. İyi ki 50k üzerine çıkmamışım. RTX 3070 çok yeterli geldi bana, kasma donma yaşamadım henüz. Ekran harika, sıcaklıklar düşük. Witcher 3 en yüksek ayarlarda oynadım sıcaklığa bakarsak 75 derece üzerine çıkmadım henüz. Oynadığım oyunlar zaten genelde AAA olmayacağı için çok yeterli geldi şimdilik. Tek bir sorunla karşılaştım o da performansla alakalı değil, dahili grafikten harici grafiğe geçtiğimde ekran parlaklığını ayarlayamıyorum. Dahili grafik kullanırken en son ekran hangi parlaklıktaysa, geçiş yapınca orada takılı kalıyor.