mrtconcon
Kilopat
Daha fazla
Bu sistem nasıl arkadaşlar? Birkaç sorum var:
1) 14400F şu ölme muhabbetinden etkileniyor mu? Sorun çikarmamasi çok önemli alacağim kişi için.
2) 12VHPWR erime sorunu devam ediyor mu?
3) Gainward Python nasıl bir ekran kartı? Çok giriş seviye soğutmaya sahip olmasın istiyorum.
4) anakart aşırı düşük değil mi?
5) PSU BitFenix bpab 750W diye belirtilmiş. Tier List'teki tier E'de olan bpa ile ayni PSU mu bu:
![]()
PSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Network
PSU Tier List will help you to choose the best PSU out of hundreds of models on the market. From budget to the highest end Power Supplies.cultists.network
Aynı fiyata 5070 + sıvı soğutma alıyoruz sonuçta. F/P bir getirisi var yani. Dolayısıyla 14400F ve Gainward kısmı sıkıntı çikarmayacaksa PSU ve anakarta rağmen bu alınabilir gibi.
Intel sistemlere çok hakim değilim ama bu bana depoda kalan ürünleri değerlendirme kasası gibi geldi biraz. 750W PSU alınacak bir değer değil. Forumda kimse şu an 750W PSU önermiyor, hem parasından dolayı hem de ara değer olup geleceğe dönük olmayacağı için.
Max'ı 4.7 GHz olan bir işlemci için sıvı soğutma bilmiyorum overpower kalıyor yine bilenler yeşillendirsin. 7500F için söylediğim anakart argümanı burada da geçerli. Hava soğutma yeterli 14400F için bunu Intel işlemciden anlamasam bile söyleyebiliyorum işlemcinin değerleri öyle gösteriyor.
Yorum yapabilmek için bir de fiyatını görmemiz lazım. F/P açısından değerlendirebilmek için parasını görmemiz lazım. Ama bana böyle biraz stok boşaltma kasası gibi geldi. Onun dışında ekran kartı alırken artık marka seçme lüksümüz yok. En ucuz ve en iyi soğutma hangisiyse onu alın geçin kafanızı yormayın hiç. Neticede hepsinde aynı ekran kartı var ve markalar belirli bir standartta yapıyorlar. Üç fanlı ekran kartı uygunsa alınır geçilir Gainward da kötü marka değil. Fiyatı makulünde uygun olan alınır.